© Yeni Arayış

Özgür Özel: "Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır"

Özgür Özel, ABD’de New York Belediye Başkanı Adams’la ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Özgür Özel, ABD’de New York Belediye Başkanı Adams’la ilgili Türk makamlarından rüşvet aldığı suçlamaları yapılan iddianamede geçen “Türkevi’nin ikamet izninde rüşvet” iddiası hakkında yeni açıklama yaptı.

Özel: "Eğer böyle bir şeye yeltenen birileri varsa Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır. Onların cezasını çekmesi gerekir." İlk açıklamasında "Binanın kazandırılması sürecinde jest gördüysek fazlasını ABD büyükelçiliği için yapmışızdır" diyen Özel tepki almıştı.

ABD’de New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkiye makamlarından rüşvet aldığı suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, Adams’ın, New York’taki Türkevi binasının imar izni alabilmesi için itfaiye yetkilisine baskı yaptığı iddialarına yer verilmişti.

CHP lideri Özgür Özel, dün (26 Eylül) Türkevi’ne yaptığı ziyaret sırasında iddialar hakkında gelen soruya şöyle cevap vermişti: "Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil. Binanın kazandırılması sürecinde jest gördüysek fazlasını ABD’nin büyükelçiliğine tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır.

Burası hepimiz açısından gurur kaynağı bir bina. Bundan sonra CHP’nin New York’taki tüm resmi temaslarını Türkevi’nde sürdürmeyi düşünüyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER