Özgür Özel: Genel başkan görüşmelerinin ana maddesi emekliler oldu
GÜNDEMÖzgür Özel: Genel başkan görüşmelerinin ana maddesi emekliler oldu
Özel, genel başkan görüşmelerinin ana maddesinin emekliler olduğunu söyledi, "Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim, Meclis’te bu sorunu çözelim dedim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım" dedi.
Özgür Özel açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
"Biz emeklilerle ilgili ilk adımı bu salonda atmıştık. 9 Ocak’ta emeklilere yüzde 33 zam verilmişti. TÜİK’e göre bile yüzde 68, fiyatlar katlana katlana gelmiş, emekliye 7 bin 500 lirayı 10 bin lira yaptılar, biz de 9 Ocak’ta bu salonda Ankara’daki bütün emekli derneklerini aramıştık, yapılan toplantıda onlara söz verdim, nereye gidersem konuşacağım dedim. Seçim günü herkes emeklilerin seçim sonucuna önemli bir etki yaptığını söylediler. Yine aynı kürsüde bu sefer basın mensuplarına şunu söyledim, seçimi hor görülenlerin ihmal edilenlerin kazandığını söyledim. O günden sonra da yine mücadeleye devam ediyoruz. Sayın Erdoğan, Bahçeli, DEM Parti’nin Eş Genel Başkanlarıyla, Müsavat Dervişoğlu il yaptığım görüşmelerin ana ana maddesi, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve emeklilerin durumunu konuştum. Yine geçtiğimiz günlerde İstanbul Planlama Ajansı'nın emeklilerle ilgili yaptığı bir çalışma vardı. Diyor ki İstanbul'daki her 6 kişiden biri emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor; her 3 emekliden biri çalışmaya devam ediyor diyor. 10 bin liralık emekli maaşından bahsediyor. 10 bin lirayı verip ne yaparsan yap demişiz."Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım"
“Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim, Meclis’te bu sorunu çözelim dedim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım. Seçim geçti bundan sonra normal seçimin vakti 2028, milletimiz isterse erken olur ama şuan seçim takviminde değiliz. Gerçekten bunu vicdanen ahlaken konuşmak lazım. Bazıları biz bunu oy almak için söylüyoruz sanıyor. Aksine emekli 10 bin liraya mahkum edildiğinde oradaki emekçinin bu hükümete tepkisi artar. Bugün zam yapılsa iktidar rahatlar."Türkiye’de sorun para kazanmadan vergi alınıyor"
Türkiye CHP iktidara geldiğinde ne olacak, adaletli vergi sistemi olacak vergide reform olacak, vergide devrim olacak. Çok net söylüyorum. Bugün Türkiye'de toplanan vergi 100 lira bunun 65 lirası normal vergi değil dolaylı yollardan alınan vergi. Yani benzin istasyonuna giren fabrikatörde aynı vergiyi veriyor. Asgari ücret alan da aynı vergiyi veriyor. Süt alan kişi işsizse de aynı vergiyi veriyor Türkiye'nin en zengin iş insanıysa da aynı vergiyi veriyor. Elektrik de su da telefonda bunlar dolaylı vergi. Bu dolaylı vergi asla yüzde 65 olacak vergi değil bunu değiştireceğiz. Şöyle düşünelim; vergiyi 65'den 30'a indirdiğimizi düşünün kademelerle. Bir kere alınan vergiler yarıya düştüğünde satın alma gücü o oranda artmış olacak. İkincisi de yüzde 24'ü de maaşlardan kesilen gelir vergisi, çalışanların maaşlarından kesilen gelir vergisi. Biz neyi değiştireceğiz bu durumda 120 bin lira alan birisiyle 20 bin lira alan birisinden alınacak vergiler aynı vergi diliminde olmayacak. Türkiye'de alınan verginin yüzde 89'luk kısmının kazanandan, yüzde 11'inin de herkesten alınması gerekirken, biz tam tersini yapıyoruz. Yüzde 11'ini kazanandan, yüzde 89'unu zorunlu vergilerle ya da dolaylı vergilerle maaştan keserek alıyoruz. Çalışanlar yüzde 24'ünü ödeyecek patronlar yüzde 11'ini ödeyecek bu olmaz. Türkiye'de en büyük sorun para kazanmayandan vergi alınıyor olması.Gezi Parkı tutukluları
İnsanların önce bir çevre hassasiyetiyle, her tarafı taş olmuş o Taksim meydanında Gezi Parkı bir cennet. Taksim inisiyatifi gibi inisiyatifler ortaya çıktı. Benim hayatım oda başkanlıklarıyla geçti. Bir şehirde bir mesele olduğunda oda başkanları toplanırlar, görevlendirmeler yapılır basın açıklama yapılır, ilin milletvekillerine gidilir. Gezi Parkı için de böyle bir inisiyatif ortaya çıktı. Gezi'de yargılananların önemli bir kısmı meslek odalarının başkanı olduğu için oradaydı. Gittiler bir gece yarısı dozerleri oraya dayadılar. O zaman insanlar oraya koştular. Sonra karşılıklı psikolojik harp var. oraya çadırlar kuruldu, gecenin bir yarısında içinde insan olan çadırları yaktılar. O talimatı verenlerin hepsi sonradan FETÖ'cü çıktı. Oralar karışsın diye çaba devletin içerisinden var o dönemde. Tayfun Kahraman ve bütün inisiyatif Bülent Arınç'la bir görüşme yapıyorlar, açıklamalarından bir tanesi İstanbul, Hatay, Ankara emniyet müdürleri görevden alınmalıdır çünkü saldırgan tutum içerisindeler diyorlar. Hepsi FETÖ'cü çıktı .Bunu görmek lazım. Kötü tabir ama at izi ile it izi birbirine karıştı diyorlar ya öyle bir noktada Gezi davası. Gezi davası önce çevre duyarlılığı sonra yaşam biçimine mücadeleye direnmeye başlıyor oradaki insanlar. Türkiye'de 80 ilde 15 milyondan fazla kişi sokaklara çıktılar ve barışçıl protestolar yaptılar. Gezi deyince son gece polisin müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüler akla geliyor ama çok barışçıl bir sürecin son noktasıdır o.Normalleşme için Gezi Parkı tutuklularında beklenti ne?
Hukuka, Anayasa’ya uyulmasını bekliyorum. Uluslararası anlaşmalara uyulmasını bekliyorum. Osman Kavala için AİHM, AYM kararları var. Can Atalay için AYM’nin çok net kararları var. Kanuna ve hukuka uyulursa ki bazen çok vicdanları kanatan şeyler oldu. Hizbullah terör örgütünün domuz bağı yapan adamları kanun yararına bozmayla affedildiler. Bu kadar büyük hukuksuzluk için hiç beklememek lazım.İlginizi Çekebilir