© Yeni Arayış

Ömer Çelik: Erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz

Ömer Çelik: Erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz

Ömer Çelik, erken seçimin gündemlerinde olmadığını en düşük emekli aylığına ilişkin ise çalışma sürecinin devam ettiğini ancak henüz bir karar verilmediğini söyledi. Çelik, "Biz erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından konuştu. Çelik, "Bizim açımızdan 14-28 ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık dönem vardır. Muhalefet partilerinin erken seçimi getirme gündemleri kendi aralarındaki iç mücadeleyi yönetmeye dönük olarak gündeme gelmektedir" dedi.

Muhatabı değiliz

Çelik, "Biz erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir. Önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etmek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu tartışmaları gereksiz gördüğümüzü ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Emekli aylığı çalışmaları

Çelik basın mensuplarının emekli aylıklarına ilişkin sorusuna ise "Konu üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil" şeklinde yanıt verdi. Çelik şunları söyledi: "Bugün, yarın da devam edilecek. Bir karar verilemediği için 'şu sonuç çıktı' diyemeyiz. Orta Vadeli Programı'n korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz."

Erdoğan- Esad görüşmesi

Ömer Çelik, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası görüşmesine ilişkin ise sorulan bir soruya "Davetin gerçekleşmesi ve nerede olacağı eylem planı çerçevesinde muhataplarımızla mutabakata vararak sözkonusu olacaktır. Şu anda davet gerçekleşmemiştir, yer ve zaman konusunda herhangi netlik yoktur" yanıtını verdi.

Merih Demiral'a verilen ceza

Çelik, UEFA tarafından milli takım oyuncusu Merih Demiral'a verilen cezaya ilişkin de şunları söyledi: Milli takımımızı en güçlü şekilde tebrik ediyoruz. Merih Demiral'a verilen ceza asla kabul edilemez bir ceza. Bu ceza UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklamadan önce belli yerlede yayınlanması bunun üzerinde bir siyasi gölge olduğunu net bir şekilde gösterdi. https://yeniarayis.com/turgaybozoglu/bazilari-daha-esit/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER