© Yeni Arayış

Ömer Bolat: 25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz

Ömer Bolat: 25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’ye gelen 25 bin Afgan çobanın geri gitmesi halinde tarım ve hayvancılığın biteceğini söyledi. Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'a konuşan Bakan Bolat, ürünün bol olduğunu ancak çiftçinin toplayacak insan bulamadığını vurguladı.

Ömer Bolat: "Ağustosta limon fiyatı normale döner"

Ömer Bolat şunları kaydetti: "Ciddi bir elemansızlık problemi var. Bu açık yabancı işçilerle de kapatılamıyor. Örneğin bugün 25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz. Limon 1 ile 3 TL arasında satılıyor diye ağaçta çürüdü. Toplananlar da Nevşehir ve Mersin'deki depolara alındı. Normalde 4 milyon ton alırlar, bu sene depolara 1 milyon ton limon gelmiş. Limonun Nişantaşı'nda markette 100 TL, Güngören'de 50 TL olmasının sebebi bu. Yeni hasat ağustosun başında. Hasada az zaman kaldığı için depocularda az limon var. Onlar da ucuza aldıkları ürünü zamlı satıyor. Denetimlerimiz bunları ürküttü. Baskınlarda Hal Kayıt Sistemi'nde olmayan tonlarca limon ele geçirildi. Ağustosta limon fiyatı normale döner.”

Gazeteci Fatih Altaylı tepki gösterdi

Gazeteci Fatih Altaylı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "Suriyeliler olmasa ürün ekilemez, ekilen ürün toplanamaz, meyveler ağaçlarda kalır", "25 bin Afgan gitse tarım ve hayvancılık kalmaz" sözlerine tepki gösterdi. Bolat'a tepki gösteren gazeteci Fatih Altaylı, "İyi hoş da, sizce bunlar itiraf değil mi! AKP’nin 'Biz Türkiye’de tarımı bitirdik' itirafı. 22 yıllık iktidar öylesine hatalı adımlar atmış, öylesine büyük yanlışlar yapmış ki, bugün dışardan gelen ve köle gibi çalıştırılan Afganlar ve Suriyeliler olmasa ülkede tarımsal üretim olmayacak" diye yazdı. Altaylı, sözlerine şöyle devam etti: "Peki Afganistan karışmamış, ABD Afganistan’dan çekilmemiş olsa ve bunlar gelmese idi ne 'bok' yiyecektiniz? Bir iktidar, aczini, 22 yıllık beceriksizliğini, ülkeyi getirdiği durumu bu kadar mı fütursuzca itiraf eder. Bir de bunu marifet gibi dayatır. Peki Bakan Bey, 25 bin demişsiniz. Onlar kalsın, gerisi gitsin. Olur mu!" Yazının tamamını okumak için tıklayınız. https://yeniarayis.com/buraksavas/siyasette-yeni-dengeye-dogru-veriye-dayali-bir-spektrum-denemesi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER