© Yeni Arayış

Olimpiyat ateşi Paris’te sağanak yağmur altında yakıldı

Olimpiyat ateşi Paris’te sağanak yağmur altında yakıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, yağan yağmurun altında Sen Nehri boyunca sporcu kafilelerinin geçiş yapmasıyla gerçekleşti. Dünyanın en ünlü şarkıcılarından olan Lady Gaga, Notre-Dame Katedrali'nin yakınında kabare şarkısının da repertuarında olduğu bir performans hayata geçirdi. Kapanış performansını ise Celine Dion yaptı. Ünlü şarkıcı dört yıldır sağlık nedenleriyle gözlerden uzaktı. Dansçıların şehrin dört bir yanındaki çatılarda performans sergilediği açılış töreni, işitsel ve görsel bir renk cümbüşü olarak tarihe geçti. Tören başlamadan önce Fransa’nın bayrağındaki renkleri sembolize eden mavi, beyaz ve kırmızı dumanlar gökyüzüne gönderildi.

Geçit töreni sağanak yağmurun altındaydı

Stadyum dışında yapılan ilk geçit töreni, farklı yorumlara neden oldu. Sporcuların yer aldığı tekneler, Paris’in en meşhur yapılarının kenarında yer aldığı 6 kilometrelik nehir boyunca seyircileri selamlayarak uzun bir geçit gerçekleştirdi. Ancak botların bazı durumlarda üç kafile tarafından paylaşılması, sporcuların öne çıkmadığı gerekçesiyle eleştirildi. Gösteriyi baştan sona sağanak yağmurun altında 300 bin kişi izledi. VIP bölümündeki dünya liderleri de kullan - at yağmurluklarla geçit töreni izlemek zorunda kaldı. Fransa tarihi ve sembolleri ile dolu açılış töreni dört saat sürdü. Fransızların meşhur dansı kankan da Moulin Rouge dansçıları tarafından canlandırıldı. Ülkenin en meşhur şarkıcılarından Fransız ve Malili pop yıldızı Aya Nakamura’nın performansının yanı sıra Fransa ordusunun korosu da sahne aldı. Reuters’a konuşan ve ABD’den Olimpiyatlar’a gelen Avid Pureva, “Yağmur dışında güzeldi, stadyumda olmak yerine nehirde olmak çok ilginçti” dedi. Törenler için 45 bin polis ve binlerce asker görevlendirildi.

Türk bayrağını Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli taşıdı

Nehirde sporcuların geçit töreni geleneksel olarak Yunan kafilesinin ilk sırada geçişiyle başladı, ardından da mülteci sporcular kafilesini temsil eden bir tekne nehirden geçti. Geçit töreni sırasında Ukraynalı sporcuların güçlü bir şekilde alkışlandığı görüldü. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rus sporcular tarafsız sporcu statüsünde müsabakalarda yer alacak. İsrail’in kafilesine ise sürekli güvenlik görevlileri eşlik edecek. Törende Türk bayrağını son Olimpiyat şampiyonları Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli taşıdı. Zinedine Zidane, Michael Phelps, Martin Fourcade, Rafael Nadal gibi ünlü sporcular da törende yer aldı. Olimpiyatlar’ın açılış töreninin ilk defa bir stadyumun dışında gerçekleşmesi geniş güvenlik önlemlerinin alınmasına yol açmıştı. Oyunlar başlamadan önce Fransa’nın demiryolu altyapısına gerçekleştirilen saldırı, ulaşımda büyük bir kaosun yaşanmasına sebep oldu. İngiltere - Fransa arasında iptal olan trenler nedeniyle binlerce kişi mağdur oldu. Daha önce 1900 ve 1924 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan şehir üçüncü kez olimpiyat düzenliyor. Yarışmalar Çarşamba günü başladı ve 329 altın madalyanın ilki Cumartesi günü verilecek. Kapanış töreni 11 Ağustos'ta yapılacak. https://yeniarayis.com/bilgehanucak/influencerlara-not-bu-kafayla-butun-kopekleri-oldurteceksiniz/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER