© Yeni Arayış

ODTÜ mezuniyetinde protesto: Atanmış rektör Yozgatgil'i konuşturmadılar

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2024 mezuniyet töreni, Devrim Stadyumu'nda yapıldı.

ODTÜ mezuniyeti başladı, mezunlar her yıl olduğu gibi hazırladıkları pankartlarla Devrim Stadyumu'nda yürüdü. Öğrenci ve veliler atanmış rektörün konuşmasını arkalarını dönüp ıslıklarla protesto etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2024 mezuniyet töreni, Devrim Stadyumu'nda yapıldı.

Mezunlar, her yıl olduğu gibi hazırladıkları esprili pankartlarla yürüdü. Mezunlar ile tribünlerdeki veliler, geçen ay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Verşan Kök'ün yerine atadığı Ahmet Yozgatlıgil'i protesto etti.

Batu Boztürk’ün aktardığına göre; yürüyüş ve konuşması sırasında Yozgatlgil'e sırtlarını dönen tribünlerden "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir." "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz!" gibi sloganlar atıldı.

ODTÜ’de yeni rektör Ahmet Yozgatlıgil’e protesto

Yozgatlıgil mezuniyet töreninde konuşma yapmak için kürsüye çıkınca yoğun şekilde ıslıklandı. Öğrenciler ve veliler rektöre sırtlarını döndü. O sırada stadyumdaki görüntü ve ses sistemi kesildi ve bu durum alkışlarla karşılandı pic.twitter.com/FNX08Mceae

— Batu Bozkürk (@batubozkurk) September 3, 2024

ODTÜ birincisinden okul yönetimine tepki

ODTÜ'de rektör Ahmet Yozgatlıgil'e yönelik protestonun ardından okul birincileri kürsüye çıktı.

Okul birincisi Ali Yıldız yönetimi şu sözlerle eleştirdi: "Bilim Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir, bilim fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir, bilim ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polis göndermek değildir, bilim öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan bahar şenliklerini, sorunları çözmek yerine sorunları bahane ederek iptal etmek değildir, bilim karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyaloğu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmaya çalışmak değildir."

Konuşma stadyumdan yoğun alkış alırken birinci olan öğrenci Ali Yıldız, kendisini eğiten hocalarına yani sıra arkadaşlarına teşekkür etti. 

ODTÜ birincisinden okul yönetimine tepki

ODTÜ'de rektör Ahmet Yozgatlıgil'e yönelik protestonun ardından okul birincileri kürsüye çıktı. Okul birincisi Ali Yıldız yönetimi şu sözlerle eleştirdi:

◾️ Bilim Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir
◾️ Bilim fikrinin… pic.twitter.com/DFw0493ulp

— Batu Bozkürk (@batubozkurk) September 3, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER