© Yeni Arayış

Nevruz Diyarbakır’da kutlandı

Nevruz Diyarbakır’da kutlandı

‘Baharın müjdecisi’ Nevruz tüm yurtta çoşkuyla kutlandı. DEM Parti’nin düzenlediği Nevruz kutlamalarının finali Diyarbakır’da yapıldı. Kutlamalarda yedi kişi gözaltına alındı. DEM Parti’nin 15 Mart’ta başlayan Nevruz Bayramı kutlamalarının sonuncusu bugün Diyarbakır’da Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’nda yapıldı. Nevruz alanına girişler altı ayrı kapıdan yapıldı. Nevruz Caddesi, Evrim Alataş Caddesi ve Bağcılar Mahallesi’ndeki giriş kapılarında yağmura rağmen yoğunluk oluşmaya başladı.

Kemal Kurkut anıldı

Yoğun katılımın olduğu kutlama, 2017 Nevruz’unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’un anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Diyarbakır’daki kutlamalarda 7 kişi gözaltına alındı.

Gültan Kışanak’tan mesaj

Kutlamalarda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı iken tutuklanan ve şu an DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı olan Gültan Kışanak’ın mesajı okundu. Kışanak’ın mesajı kısaca şöyle: "Amed Newroz’unu direnç ve umutla selamlıyorum. Selam olsun Newroz ateşi etrafında buluşanlara. Selam olsun zulme karşı direnenlere. Selam olsun özgürlük sevdasıyla yanıp tutuşanlara. Selam olsun Newroz meşalesini elden ele dört bir yana taşıyanlara… Newroz, halkları özgürlük ve barış halayında yan yana getiren tarihi bir mirastır. Ey tarih, umutlan! Mirasın emin ellerde. Newroz baharın, değişimin müjdecisidir. Newroz gelince karakışı geride bırakır, Newroz’un sıcaklığına ve rengarenk baharına kapılarımızı açarız. O nedenle, Newroz mazlumların, ezilenlerin baharı; zalimlerin, despotların ise karakışıdır. Çünkü yaşamın özünde özgürlük vardır, baskı, zulüm esaret egemenlerin icadıdır. Yaşam her zaman özüne kavuşmak için direnir ve kazanır. Bu kez de öyle olacak, yaşam kazanacak, özgürlük kazanacak, Newroz kazanacak. Newroz DEM’i, şimdi yaşamı ve özgürlüğü kazanmanın DEM’i! Em li vir bûn, em li vir in û em ê her dem li vir bin. (Buradaydık, buradayız ve burada olacağız)"

Amed Newrozundayız! Em li Newroza Amedê ne! Cejna me Pîroz Be! #Newroz2024 #NewrozaAzadiyêPîrozBe https://t.co/m0U3YifeoH

— DEM Parti (@DEMGenelMerkezi) March 21, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER