© Yeni Arayış

NASA bütçe kesintileri nedeniyle 500’den fazla kişiyi işten çıkarıyor

NASA bütçe kesintileri nedeniyle 500’den fazla kişiyi işten çıkarıyor

NASA, Jet Propulsion Laboratuvarı (JPL) çalışanlarının 500’den fazlasını bütçe kesintileri nedeniyle işten çıkarılacağını duyurdu. California Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği içinde olan ve federal fonlarla desteklenen bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı, 2024 mali yılı bütçe anlaşmasında önemli bir kesintiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İşten çıkarmalar zorunlu hale geldi

Bu kesinti sonucunda, JPL (Jet Tahrik Laboratuvarı), bu hafta içerisinde yaklaşık 40 kişinin daha işten çıkarılacağını açıkladı. Bu durum, JPL'nin federal bütçe kısıtlamalarına uyum sağlamak amacıyla zorunlu olarak personel azaltılması gerektiğini ifade etti. JPL yöneticisi Laurie Leshin, çalışanlara gönderdiği bir bildiride, bu kesintilerin son aylarda harcamaların azaltılması çabaları kapsamında yapılan en zorlu kararlar arasında olduğunu belirtti.

MSR için fon talep edilmişti

JPL, daha önce Kongre'den Mars Örnek İadesi (MSR) projesi için fon talep etmişti. Ancak, 2024 mali yılı için ayrılan bütçede bu projeye ayrılan payda ciddi bir kesinti yapıldı. NASA, JPL'den MSR projesi için önceki yıllara göre yaklaşık %63'lük bir azalma ile 300 milyon dolar ayrılmasını istedi. JPL, uzun bir geçmişe sahip olup, ilk Amerikan uyduyu inşa etme ve Mars yüzeyine Viking uzay aracını indirme gibi önemli projelerde yer almıştır. Ayrıca, Jüpiter ve uydularını incelemek üzere Galileo sondasının başlatılmasında da önemli bir rol oynamıştır. Ancak, yaşanan bütçe kesintileri, JPL'nin önümüzdeki dönemde yapacağı projeler ve araştırmalar üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabilir. https://yeniarayis.com/haber/alper-gezeravci-dunyaya-donuyor/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER