© Yeni Arayış

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanlığına aday oldu

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü kurultayda, genel başkanlığa adaylığını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ardından bir açıklama yapan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak duramam"

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir. Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşılıyorum. Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir. Sürecin, usulüne ve geleneklerimize uygun olarak yürütülmesini temin amacıyla; Öncelikle partimizin kurulduğu günden itibaren büyük emekler sarf ederek bugünlere gelmesini sağlayan Kurucu Liderimiz ve aile büyüğümüz Sayın Meral Akşener’i ziyaret edip hayır duasını alacak, sonrasında da değerli dava arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte partimizi TBMM’de temsil eden değerli milletvekillerimizle istişarelerde bulunacağım. Aldığımız kararın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım."

İYİ Parti Genel başkanlığına aday olan isimler

31 Mart yerel seçiminde Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy oranına ulaşan İYİ Parti'den olağanüstü kurultay kararı çıkmıştı. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın genel başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel başkanlığı için adaylığın açıklayan üçüncü isim oldu.

Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Fatsa’da, liseyi Samsun’da bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1991 yılından itibaren İzmir’de ticaretle uğraştı ve birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İYİ Parti Grup Başkan Vekilidir. Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir. Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi… https://t.co/a8FNptEW3d

— Müsavat Dervişoğlu (@MDervisogluTR) April 8, 2024 https://yeniarayis.com/haber/meral-aksener-iyi-parti-kurultayinda-yeniden-aday-olmayacak/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER