© Yeni Arayış

Meral Akşener: "Eğer masada yoksanız, menüdesiniz demektir"

Meral Akşener: "Eğer masada yoksanız, menüdesiniz demektir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yerel seçim beyannamesi ve belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu. Diplomatların kullandığı "Eğer masada yoksanız, menüdesiniz demektir."sözünü hatırlatan Akşener, "Aslında bugün siyasette yaşanan da tam olarak budur. Çünkü; Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ortaya çıkardığı, bu milletsiz siyaset düzleminde; iktidarla ana muhalefet aynı sofrada oturmuş milletin hakkını, memleketin istikbalini, Türkiye’nin yıllarını afiyetle yemenin peşindeler!" dedi. Akşener, "Türk siyasetinin; saray yapımı bir pembe dizi olmasına da, ana muhalefet yapımı bir korku filmi olmasına da; iktidarla ana muhalefetin, ortak yapımı uzadıkça uzayan, bir orta oyunu olmasına da; müsaade etmeyeceğiz!" şeklinde konuştu. İYİ Parti Lideri, partisinin yerel seçim beyannamesini de açıkladı.

Milli, hür ve müstakil siyaset

Milli, hür ve müstakil bir siyaset vadettiklerini ifade eden Akşener, seçimleri kazandıkları belediyelerde kaçak sığınmacılara izin vermeyeceklerini söyledi. "Kaçak sığınmacıların kurdukları gettolarda sadece birbirlerine hizmet ettikleri etnik yaşam adacıkları minik Suriye’ler kurmalarına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullanan Akşener, "Tüm gettolarda kentsel dönüşüm çalışması başlatıcaz." diyerek kentsel dönüşüme ilişkin de mesajlar verdi.

Kentsel dönüşüm mesajı

Akşener, deprem riski olan yerlerde kamu yararını gözeten şeffaf bir anlaşıyla hızla kentsel dönüşüm yapacaklarını; gençlere, kadınlara, çocuklar ve emeklilere destek vereceklerini açıkladı.

Emeklilere destek

"İktidar emeklilerimizi yoksulluğa mahkum etmeye kararlı yönettiğimiz belediyelerde her emeklimizin gelirine destek sunacağız." diyen Akşener, oy uğruna milleti birbirine düşürene benzemeyeceklerinin de altını çizdi. Genel Başkan Meral Akşener, "Biz Cumhuriyet düşmanlarıyla uzlaşı peşine koşmayız. Atatürk’e beddua edenlerle kol kola yürümeyiz." dedi. Beyannamenin açıklanmasının ardından, İYİ Parti 81 il ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER