© Yeni Arayış

Mehmet Murat Çalık: Can dostlarımıza yuva olacağız

Mehmet Murat Çalık: Can dostlarımıza yuva olacağız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi ile ilgili “Can dostlarımıza yuva olacağız” dedi.  Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, basında sansürün kaldırılışı nedeniyle ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanan ve basın örgütlerinin ‘Basın özgürlüğüyle mücadele günü’ olarak adlandırdıkları 24 Temmuz vesilesiyle yerel ve ulusal basından gazetecilerle kahvaltıda buluştu. “24 Temmuz’u iki gün geçti. Ben 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah bayram tadında kutlayacağımız günleri hep birlikte yaşarız” diyerek sözlerine başlayan Başkan Çalık, basının demokrasilerdeki rolünün önemine değindi. 17 Mayıs 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılamayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak’ maddesine vurgu yapan Çalık “Basının yanında olmaya devam edeceğiz. Ama kör göze de parmak da basmayacağız” dedi.

SGK borçları

Çalık, iktidar tarafından gündeme getirilen belediyelerin vergi ve SGK borçlarının tahsiliyle ilgili soruya ilişkin de şu yanıtı verdi: “İlçemizde kaymakamlık ile emniyet müdürlüğü binalarının arsaları belediyemize ait. Ama biz buralardan kira almıyoruz. Borçlarımıza ilişkin de çözüme açığız” dedi.

İtlaf söz konusu değil

Çalık, sokak hayvanlarıyla ilgili iktidarın büyük tepki toplayan yasa hakkında ise “Bizim can dostlarımızın itlaf edilmesine yönelik bir şey söz konusu değil” dedi. Beylikdüzü Belediyesi olarak aslında yasa çıkmadan önce çözüm ürettiklerini dile getiren Çalık “Demiştim ki, biz bu sokak hayvanlarının tamamını sahiplenelim. Şimdi barınağımızı iki katına çıkartıyoruz. Eski yasa şunu söylüyordu, ‘Topla, kısırlaştır, sal’, şimdiki yasa da ‘Topla, kısırlaştır, sahiplendir’ diyor. Bizim Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Yuvam olur musun?​’ diye bir sayfası var. Şimdi de sahiplenip, onları yuva sahibi yapmaya çalışacağız. https://yeniarayis.com/cerenkumbasarmumay/mhpnin-154-kisiyi-neden-hedefe-koydu-iki-sebebi-var/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER