© Yeni Arayış

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Diyarbakır ve çevre illerde de hissedilirken, halk korkudan sokaklara çıktı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada Malatya'nın Kale ilçesi 10:46'da 5.9 büyüklüğünde deprem olduğu bildiridi. Açıklamada, depremin 10.07 km derinlikte meydana geldiği kaydedildi.

Malatya ve Diyarbakır ve Elazığ'da vatandaşlar korkudan sokaklara çıktı. 

Tarama faaliyetleri başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle: "Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Malatya Valiliğince merkez üssü Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

AFAD: "Can ve mal kaybı yok"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezi Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı bulunmadığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezi Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. AFAD’ın X platformu hesabından yapılan açıklamada depremde can ve mal kaybı bulunmadığı belirtildi.

AFAD’ın açıklamasında şu hususları kaydedildi: “Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.’’

Mahinur Özdemir Göktaş’tan destek talimatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli depremin ardından depremin hissedildiği illerde  psikolojik destek çalışmalarına başlanması talimatı verdi.

Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt genelindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü ile video konferans sırasında Malatya Kale ilçesi merkezli depremin bildirilmesi üzerine "geçmiş olsun" dileklerini iletti ve duruma ilişkin bilgi aldı. Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin hissedildiği bölgelerde saha taraması yapılmasını, vatandaşlara yönelik psikolojik destek çalışmalarına başlanması talimatını verdiği bildirdi.

Göktaş, "Malatya’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası PSD ekiplerimiz ivedilikle hazırlıklarını tamamlayarak psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadesini kullandı.

Malatya Valiliği’nden açıklama

Malatya Valiliği, Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya üzerinde açıklama yaptı. 

Açıklamada,  "Geçmiş Olsun Malatyam Kale İlçemizde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" denildi.

Kahramanmaraş ve Elazığ Valiliği’nden açıklama

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ ve Kahramanmaraş Valiliklerinden açıklama yapıldı.  

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tüm ekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar" dedi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada da "Malatya ili Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem ilimizde de yoğun şekilde hissedilmiştir. Ekiplerimiz saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibariyle herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim tüm afetlerden milletimizi korusun" ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER