© Yeni Arayış

Malatya depreminin ardından 5 ilde eğitime ara verildi

Depremin ardından, Malatya dahil 5 ilde eğitime ara verildi.

Malatya, Kale merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, 5 ilde eğitime ara verildi.

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 10.7 km derinliğinde gerçekleşti. Gerçekleşen depremin ardından Malatya dahil 5 ilde eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Elazığ ve Malatya'daki okullar 1 gün tatil edildi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde Örgün, Yaygın ve Özel Öğretim Kurumları dahil olmak üzere eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibari ile 1 gün ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paylaşımı ise şöyle: "Kamuoyunun Dikkatine Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan deprem nedeni ile ilimiz genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir."

Şanlıurfa, Batman ve Adıyaman'da da okullar tatil edildi

Malatya merkezli deprem nedeniyle Şanlıurfa, Batman ve Adıyaman'da da okullar 1 gün tatil edildi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Malatya’da meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem dolayısıyla ilimiz genelinde 16 Ekim itibarıyla resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarının tüm kademelerinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." denildi.

Batman Valiliği, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte eğitime bugün ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün Malatya'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle okullarımız öğleden sonra tatil edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER