© Yeni Arayış

Kemal Kılıçdaroğlu, Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu daha önce ziyaret hakkında ''nezaket'' amaçlı olduğu bilgisini vermişti. İkili, ziyaretin sonunda ortak basın açıklaması yaptı.

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün katıldığı TV100 yayınında genel başkan seçildikten sonra müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret edemediğin belirterek, ''Genel Başkan olarak seçildikten sonra kendisini ziyaret etmemiştim. Geçen telefonla konuştuğumda gelmek istediğini söyledi. Ben de 'Sayın Genel Başkanım, benim size gelme borcum var' dedim, o nedenle ziyaret edeceğim, bir nezaket ziyareti. Kendisini zaten öteden beri tanıyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Dervişoğlu'nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti. İkili, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Sayın genel başkan seçildikten sonra gelip kendisini kutlamak istiyordum, bugüne nasip oldu. Sayın Genel Başkan ile Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını, bölgemizin sorunlarını, ekonomideki sıkıntıları, işsizliği, göz ve sığınmacıları, Orta Doğu'daki karmaşık yapı... Bunları kısa sohbetimizde dile getirdik, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ben Sayın Genel Başkan'a yürekten teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum, güzel ev sahipliği için de teşekkür ediyorum."

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan seçildikten sonra biliyorsunuz bir cerrahi müdahale geçirmiştim. O zaman büyük bir zerafet göstererek geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere şahsımı aramıştı. Ben de Türk siyasi hayatında önemli izler bırakan siyasi şahsiyetlerle görüşmekten çok memnun olacağımı ve kendisini ziyaret etmek arzusu taşıdığımı söyledim. Her zamanki zerafetiyle 'Siz genel başkan seçildiniz, benim gelip sizi ziyaret etmem gerekiyor' dedi ve sözünü yerine getirdi. Genel merkezimizde kendisini ağırlamaktan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade ediyorum. Arkadaşlarımızla birlikte kendisini misafir ettik. Hem Türkiye'nin hem bölgenin hem dünyanın sorunlarını konuştuk, görüş alışverişinde bulunduk. Türk siyasi hayatının karşı karşıya bulunduğu sorunlara ilişkin de bir değerlendirmemiz oldu. Ben şahsi görüşlerimi söylerken siyasetin artık kurumlar üzerinden değil, kişiselleştirilerek şahıslar üzerinden sürdürüldüğünü ve siyasi partilerin özgün kurumsal kimliklerinin bir tarafa bırakılarak şahıslar üzerinden siyaset inşasının gerçekleştirilmesinin mahsurlarına işaret ettim. Düşüncelerime katıldı kanaatini taşıyorum

Şunu söyleyeyim düne dair bir şey konuşmadık, hep yarınları konuştuk. Dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım düşüncesinden hareketle ülkemize bir siyasi parti genel başkanı sorumluluğuyla hizmet etme yolculuğunu sürdüreceğimizi ifade ettim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER