© Yeni Arayış

Joe Biden, adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: Burayı halk yönetir

Joe Biden, adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu: Burayı halk yönetir

Joe Biden, ABD Başkanlık Seçiminde adaylıktan çekilmesinin ardından “Amerika ile ilgili güzel şey burayı krallar ve diktatörlerin yönetmemesi. Burayı halk yönetir” dedi. VOA'da yer alan habere göre Joe Biden Oval Ofis’ten ulusa seslendiği konuşmasında 2024 seçim yarışından neden çekildiğini anlattı. Biden, “Bu makama hürmet ediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum” dedi. 21 Temmuz’da sosyal medyadan paylaştığı mektupta başkan adaylığından çekildiğini açıklayan ve aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekleyen Başkan Joe Biden, Oval Ofis’ten ulusa seslendi. Yaklaşık 12 dakika süren konuşmasında Biden, “En iyi yolun meşaleyi yeni bir nesle devretmek olduğuna karar verdim. Ulusumuzu birleştirmenin en iyi yolu bu” diye konuştu. Demokrat Başkan Biden 27 Haziran’da Cumhuriyetçi Donald Trump karşısındaki ilk tartışma programındaki performansı ve sağlığına ilişkin endişelerin ardından, yarıştan çekilmesi çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu çağrıların ardından, “Yarıştayım ve kazanmak için yarıştayım” diyen Biden Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Delaware’deki yazlık evinde karantinaya çekilmişti. Biden, Delaware’de ailesi, kendisine yakın danışmanlarıyla istişare sürecinin ardından Pazar günü yarıştan çekilme kararı aldığını duyurmuştu.

“Hiçbir şey demokrasimizi kurtarmamızın önüne geçemez, buna kişisel hırs dahil”

Biden, Oval Ofis’teki konuşmasında başkan olarak görevdeki ilk dönemindeki icraatlarından dolayı yeniden seçim yarışına girme hakkının olduğuna inandığını söyledi. “Ancak hiçbir şey, hiçbir şey demokrasimizi kurtarmamızın önüne geçemez. Buna kişisel hırs dahil” ifadelerini kullandı. Yarıştan çekildiğini açıkladığı günden bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına kapsamlı bir konuşmayla çıkan ABD Başkanı Joe Biden, “Amerika ile ilgili güzel şey burayı krallar ve diktatörlerin yönetmemesi. Burayı halk yönetir” dedi.

Biden'ın ailesi de o sırada Oval Ofis'teydi

Başkan Biden Oval Ofis'ten ulusa seslenirken eşi Jill Biden, oğlu Hunter Biden, torunu Finnegan Biden, kızı Ashley Biden ve eşi Howard Krein da Biden'ın masasının yakınında kamera açısına girmeyen duvar kenarından izledi. Biden konuşmasını tamamladıktan sonra Oval Ofis'te alkış sesleri duyuldu. Beyaz Saray personeli de Biden'ın konuşmasını izlemek üzere Rose Garden'da (Gül Bahçesi) toplandı. Ekibe Biden'ın da sevdiği bilinen dondurma servis edildi. “Bu makama hürmet ediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum. Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın onuru. Ancak söz konusu demokrasinin savunulması olduğunda, bunun herhangi bir unvandan daha önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Biden Amerikan kamuoyuna “Tarih sizin ellerinizde. Güç sizin elinizde. Amerika fikri sizin ellerinizin içinde” sözleriyle seslendi. Biden Demokrat Parti’nin başkan adayı olarak destek verdiği ve şimdiden başkan adayı olmak için yeterli delege sayısına ulaşan Başkan Yardımcısı Kamala Harris için, “Deneyimli, dayanıklı, yetenekli. Benim için inanılmaz bir ortak ve ülkemiz için de lider oldu. Şimdi tercih siz Amerikan halkına kalmış” dedi. https://yeniarayis.com/ayseovur/istanbulun-mitolojik-izlerinden-bir-kesit-bogazin-kuzeyi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER