© Yeni Arayış

İsveç'in NATO'ya üyelik kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

İsveç'in NATO'ya üyelik kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO) katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararını imzalayarak, ilgili protokolü onayladığı belirtildi. İsveç'in NATO’ya katılımına ilişkin Türkiye’deki süreç Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan protokol oylaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Kararını imzalamasının ardından, kararın Resmi Gazete’de yayınlanması ile tamamlandı.

İsveç NATO üyeliği kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasını memnuniyetle karşıladı

İsveç Parlamentosu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Böylece İsveç'in NATO üyeliği yolunda önemli bir kilometre taşı daha aşıldı." ifadesini kullandı.

Welcome Türkiye’s approval of the ratification of Sweden’s NATO accession. With this, a key milestone has been reached in Sweden’s path towards NATO membership.

— SwedishPM (@SwedishPM) January 25, 2024 İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström de X paylaşımında, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip ) Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin (İsveç'in NATO üyeliği) karar alma süreci tamamlandı. Bundan sonra İsveç'in üye olabilmesi için geriye yalnızca Macaristan'ın onayı kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

Med President Erdoğans underskrift är den turkiska beslutsprocessen färdig. Turkiet kan nu överlämna sitt instrument i Washington. Därefter återstår bara Ungerns ratificering innan Sverige kan bli medlem i @NATO https://t.co/chHQSzg0EL

— Tobias Billström (@TobiasBillstrom) January 25, 2024

NATO’ya katılım nasıl oluyor?

NATO'ya yeni bir üye ülke kabul edilebilmesi için tüm üye ülke meclislerinin katılım protokollerini kabul etmesi gerekiyor. 31 üyesi bulunan NATO'da şimdiye kadar Türkiye ile birlikte üç üye İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay verdi. Macaristan'da ise süreç halen devam ediyor. TBMM’de, İsveç’in NATO üyeliğine dair yapılan oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287’si kabul oyu verirken, 55’inin ise ret oyu kullandığı öğrenildi. https://yeniarayis.com/haber/isvecin-nato-uyeligi-tbmmde-onaylandi/ https://yeniarayis.com/murataksoy/isvecin-uyeligine-ne-karsiliginda-evet-dendi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER