© Yeni Arayış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yöneticisi Yavuz Saltık’a beraat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yöneticisi Yavuz Saltık hakkında mahkemenin verdiği beraat kararını bölge adliye mahkemesi onadı.

Bölge Adliye Mahkemesi, İBB Yöneticisi Yavuz Saltık hakkında mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.

İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın “DİAYDER’in terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği" iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etmesine karşın, savcılığın itiraz etmesi sonrası karar istinafa taşınmıştı. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, savcılığın itirazlarını yerinde görmeyerek, Saltık’ın beraat kararını esastan reddederek beraat kararını onadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "terör" soruşturmasında, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (DİAYDER) PKK ile iltisakını araştırmadan dernek üyelerine yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanan İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, Saltık'ın beraatine karar vermişti.

SAVCILIK, SALTIK’IN BERAAT KARARINA İTİRAZ ETMİŞTİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararına savcılık etmiş ve dosya istinafa gönderilmişti. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, savcılığın itirazlarını yerinde görmeyerek, Saltık’ın beraat kararını esastan reddederek beraat kararını onadı.

NE OLMUŞTU?

Mahkeme Başkanı Ferhat Şahin’in muhalefet şerhi koymasına karşın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy çokluğuyla aldığı kararda sanık Yavuz Saltık hakkında "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dava açılmışsa da dosya içeriği ve delillere göre kastın yokluğu gerekçesiyle 22 Eylül 2023’de görülen davada beraatine karar vermişti.

İMAMOĞLU DAVAYLA İLGİLİ DE ŞU İFADELERİ KULLANMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşı Yavuz Saltık’ın yargılandığı davayla ilgili olarak dava öncesinde, “Adalet mülkün temelidir. Unutmasınlar ki, benzeri ithamlar bize de yapıldı. Ekrem İmamoğlu’nun hiçbir yol arkadaşının terör örgütleriyle bağı kurulamaz. Tüm arkadaşlarım vatansever insanlardır ve bu leke bize bulaşmaz. Adaletten beklentimiz karar duruşmasında mahkeme heyetinin vicdanen en doğru kararı yani beraat kararını vermesidir. Onurlu Türk yargıçlarının adaletin tecelli etmesini sağlayacaklarına güvenim tamdır.” demişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER