© Yeni Arayış

İsrail'in Hizbullah'a siber saldırısı sonucu 8 kişi öldü 2 bin 800 kişi yaralandı

İsrail’in, Lübnan’daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarına sızıp patlattığı belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının patlaması sonucu ülke genelinde 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 2800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan'da Hizbullah'ın getirttiği seyyar çağrı cihazlarının patlaması sonucu yüzlerce kişi yaralanırken, ölüm haberleri gelmeye başladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el Ebyad, ülke çapında meydana gelen patlamaların en az 8 kişiyi öldürdüğünü, 2800 kişiyi yaraladığını açıkladı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad ve Lübnan Enformasyon Bakanı Ziyad Mekari, öldürücü patlamalardan İsrail'in siber saldırısını sorumlu tuttu.

HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA: SORUŞTURUYORUZ

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin çeşitli birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı “pager” isimli çağrı cihazlarında henüz bilinmeyen bir nedenle eş zamanlı patlamalar yaşandığı belirtildi. Hizbullah'a bağlı “uzman birimlerin bu patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı şekilde soruşturduğu” ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Halkımızı, Siyonist düşman İsrail'in psikolojik savaşı lehine yürütülen asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, özellikle İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı olarak gündeme getirilmektedir. Direniş, tüm birimleri ve seviyeleri ile Lübnan'ı ve kararlı halkını savunmak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

BÜYÜKELÇİ DE YARALANDI

İran'ın haber ajansları, İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Emani'nin de çağrı cihazlarının patlaması sonucu yaralandığını duyurdu. Yarı resmi Fars haber ajansı, bir kaynağın "Amani'nin yüzeysel bir yaralanması var ve şu anda bir hastanede gözlem altında" dediğini aktardı.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamaların ardından kan bağışı çağrısında bulundu.

Bakanlık, ülkenin çeşitli bölgelerindeki hastanelerde yüksek sayıda yaralı olması durumunda alarma geçmeleri ve yaralıların diğer bölgelere dağıtılması için bakanlıkla koordineli çalışmaları gerektiğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER