© Yeni Arayış

İsrail'den bayrak tepkisi: Yas tutmak isteyen Türkiye'ye gitsin

İsrail'den bayrak tepkisi: Yas tutmak isteyen Türkiye'ye gitsin

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde, suikasla öldürülen Hamas lideri Haniye için bayrağın yarıya indirilmesi İsrail'le kriz yarattı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İsrail'deki Türk maslahatgüzarı bakanlığa çağırdığını bildirirken, "Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen Erdoğan'ın yanında yas tutmalı" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Katz'a yanıt vererek "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması üzerine ilan ettiği 1 günlük milli yas nedeniyle Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Filistin nezdindeki Kudüs'teki Başkonsolosluğunda bayrağın yarıya indirilmesi İsrail'le yeni bir kriz yarattı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın tepki olarak İsrail'deki Türk maslahatgüzarı bakanlığa çağırdığını bildirdi. "Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, İsrail'in lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Maslahatgüzarını ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim" diyen Israel Katz, devamında "Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen Erdoğan'ın yanında yas tutmalı" ifadelerini kullandı.

Kınama talimatı verdim

Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, terör örgütü Hamas'ın lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına yanıt olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından, Türkiye'nin Büyükelçi vekilini ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim" dedi. İsrail Dışişleri Bakanı, paylaşımına şöyle devam etti: "İsrail Devleti, 7 Ekim'de Hamas'ın zulmüne öncülük eden ve televizyondaki korkunç görüntüleri izlerken arkadaşlarıyla birlikte dua ederek, katillere başarılar dileyen İsmail Haniye gibi bir katil için yas ifadelerine tolerans göstermeyecektir. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan'ın yanında yas tutmalılar."

Diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yaptığı açıklamada "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı. https://yeniarayis.com/hakantahmaz/haniye-suikasti-sonrasi-bolgenin-dizayni/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER