© Yeni Arayış

İsrail ordusu: Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Nabil Kaouk öldürüldü

Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Nabil Kaouk'un öldürüldüğü ileri sürüldü. Henüz, Hizbullah'tan konuya ilişkin açıklama gelmedi.

İsrail ordusu, Hizbullah Merkez Konseyi Başkan Yardımcısı Nabil Kaouk'un öldürüldüğünü ileri sürdü. Hizbullah'tan konuya ilişin açıklama gelmedi. 

İsrail ordusunun açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Kaouk, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarına yakındı ve İsrail Devleti ve vatandaşlarına yönelik terör saldırılarına doğrudan katıldı. Hizbullah'a 1980'lerde katılmış ve Operasyon Konseyi'nde güney bölgesi komutan yardımcılığı, güney bölgesi komutanlığı ve Operasyon Konseyi komutan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, alanında önemli bir uzmanlık kaynağı olarak görülmüştür. IDF, Hizbullah terör örgütü içindeki komutanları vurmaya ve ortadan kaldırmaya devam edecek ve İsrail Devleti vatandaşlarını tehdit eden herkese karşı harekete geçecektir."

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü. Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail hava saldırıları, Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etmişti. Şiddeti Beyrut'un birçok bölgesinde hissedilen hava saldırıları, gece boyunca devam etti. 

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER