© Yeni Arayış

İbrahim Çelik ve Edip Çelik’in akıbetini Cumartesi Anneleri sordu

İbrahim Çelik ve Edip Çelik’in akıbetini Cumartesi Anneleri sordu

Cumartesi Anneleri, İbrahim Çelik ve 19 yaşındaki oğlu Edip Çelik’in akıbetini sordu. Cumartesi Anneleri, 1007’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Artı Gerçek’in aktardığına göre, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından eylem yapan Cumartesi Anneleri bu hafta da meydandaydı. Galatasaray Meydanı’nda yapılan eylemde ilk İbrahim ve Edip Çelik’in ailesinin mektubu okundu. İbrahim Çelik’in torunu Şevil tarafından okunan mektupta, “30 yıldır Anneannem oğlunu ve eşini, Annem babasını ve kardeşini, torunlar olarak biz de dedemizi ve dayımızı arıyoruz. Biz dedemizi ve dayımızı hiç görmedik. Onları fotoğraflarından tanıyoruz. Bir de anneannemizin ve annemizin gözyaşlarından, hiç azalmayan acılarından. Ben Galatasaray’da büyüyen bir Cumartesi Torunuyum" dedi.

"Baba-oğul 30 yıl önce Hizbullah tarafından kaybedildi"

Avukat Eren Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "1007. haftamızda 30 yıl önce Batman’da Hizbullah tarafından evlerinden alınarak kaybedilen baba-oğulun akıbetlerini sormak için buluştuk. 90’lı yıllarda Batman, Hizbullah’ın üssü konumundaydı. Örgüt, Batman Silvan-Diyarbakır üçgeninde binlerce cinayet ve zorla kaybetmeden sorumlu tutuluyordu. Ancak Hizbullah bu suçları işlerken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu raporunda da anlatıldığı gibi, güvenlik ve idari bürokrasinin kollaması, desteği, göz yumması ve yol vermesine işaret eden bir biçimde hiçbir engelle karşılaşmıyordu."

#CumartesiAnneleri1007Hafta https://t.co/Csgz0zBWiO

— Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) July 13, 2024 https://yeniarayis.com/cerenkumbasarmumay/isiklari-acip-kapatmak-mi-ampulu-degistirmek-mi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER