© Yeni Arayış

Hüseyin Can Güner: "Pek çok yerde gençler başkan adayı"

Hüseyin Can Güner: "Pek çok yerde gençler başkan adayı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Pazartesi günü yapılan toplantıda, Ankara için dört ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı. Bugün, dört ilçe başkanı ve dört ilçe belediye başkan adayının katılımıyla CHP Ankara İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. PM kararı sonrası; Akyurt Belediye Başkan Adayı Filiz Geygel, Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu ve Sincan Belediye Başkan Adayı Veysel Alkan olarak belirlendi. CHP Ankara İl Başkanlığı’nda bugün, İl Başkanı Ümit Erkol, dört ilçe başkanı ve dört ilçe belediye başkan adayının katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Ankara İl Başkanı Ümit Erkol: “Hedefimiz, büyükşehir belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak”

Toplantıda konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, şunları söyledi: “Son dört ilçe başkan adayımızın belirlenmesi kalmıştı. Yapılan PM toplantısı sonunda, dört belediye başkan adayımız da belirlendi. Ankara'nın artık bir büyükşehir belediye başkan adayı, yirmi beş ilçe adayı belli. Artık örgütlerimizin ve adaylarımızın aktif bir şekilde seçim kampanyası yapması için her şey hazır. Bizim açımızdan her sandık, yeni bir dönemin başlangıcı. Bu yerel yönetimler de CHP’li belediyecilikle, sosyal demokrat, sosyal belediyecilikle Ankara'nın eksik kalan ilçelerini buluşturmak için bir araç. Mevcut belediyelerimizi koruyacağımız konusunda en ufak bir kaygımız yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) açısından hedefimiz, büyükşehir belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak. Çoğunluğu sağlamak için gereken belediye sayısına ulaşacağımıza da inanıyoruz. Önümüzdeki dönem, Sayın Mansur Yavaş'ın hem artan belediye başkan sayısıyla birlikte iletişim içerisinde çalışabileceği daha fazla sayıda belediye başkanımız olacağını hem de büyükşehir belediye meclisinde grup çoğunluğunu yakalayacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu hedef için de çalışmaya zaten başlamıştık. Ama son açıklanan belediye başkan adaylarımızla birlikte daha da hızlanacağız ve netice alacağız.”

“Sokaktaki heyecanı görüyoruz”

Erkol konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bir süredir sokaktayız. Sokaktaki heyecanı görüyoruz. Sokakta AKP'nin yıprattığı, yorduğu, mutsuzlaştırdığı birçok insanla karşılaşıyoruz. Emekliler mutsuz. Hem sefalet düzeyindeki emekli maaşlarından dolayı mutsuz hem emekliler arasında yapılan ayrımcılıktan dolayı mutsuz. Çalışanlar mutsuz. Enflasyon o kadar hızlı yükseliyor ki asgari ücret artışları en fazla bir-iki ay yaraya merhem oluyor. İki ay sonra çok ciddi bir erimeyle karşı karşıya kalıyor. İşsizlik, özellikle genç, eğitimli işsizlik had safhada. Atanamayan öğretmenler çok büyük bir sorun. Sorunları saymaya devam edersek bütün günü sorun sayarak geçirebiliriz. Ama gündem madem yerel seçimler o zaman bu gündeme dönersek büyükşehir, son beş yılda geçtiğimiz yirmi beş yılın tahribatını gidermeye çalıştı. Önemli ölçüde de başkente yakışır bir toparlanma sağladı. İkinci beş yılla birlikte Ankara'nın bir başkent olarak geçmişteki özelliklerine kavuşması için gerekenlerin yapılacağına inancımız tam. Bugün açıklanan belediyelerimizden bir tanesi başkentin ve cumhuriyetin kalbi olarak saydığımız, bizim gönlümüzde her zaman cumhurbaşkanlığı makamı olarak belirlediğimiz Çankaya Köşkü'nü de içerisinde barındıran Çankaya ilçe belediyemiz. Çankaya'yı, cumhuriyetin başkentine yakışır bir ilçe halinde yönetmeye devam edeceğine dair en ufak bir kuşkumuz yok. Zaten bayrağı bir başka CHP’liden alacak ve hedefi de daha yukarıya çıkarmak olacak.”

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner gençlere duyulan güvene dikkat çekti

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, şunları söyledi: “Erzincan İliç’te yaşanan maden kazasından dolayı -kaza da denemez aslında önlemsizlikten dolayı bunlar cinayettir gözümüzde ama- üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, eğitim gördüğümüz, çalıştığımız kentte şimdi belediye başkan adayı olarak, bu kenti yönetmeye talip insanlardan biri olarak kaşınızdayız. ‘Genç aday’ vurgusuyla öne çıktım. Bu partide partinin bayrağını asan, broşürünü dağıtan, gençlik kollarına emek veren, bu okuldan yetişen gençler olarak bugün en önemli gördüğümüz, sorumluluklara talip olduğumuz ve görevlendirildiğimiz bir dönemi de yaşıyoruz. Bu sadece Ankara’da gerçekleşmiyor. İzmir’de, Narlıdere’de, Çeşme’de, Muğla’da, Bodrum’da, Ordu’da, Altınordu’da, İstanbul’da, Tuzla’da, Avcılar’da sayabileceğimiz pek çok yerde bugün partinin okulundan yetişmiş gençler, henüz 30’lu yaşlarında bu kentleri yönetmek için partimiz tarafından aday gösterildiler. Bu dönem en çok bunun vurgusunun yapıldığı ve sayıca da fazla gerçekleştiği bir dönem oldu. Ben gençlere duyulan bu güvenden dolayı, başta Genel Başkanımız olmak üzere MYK’mıza da PM’mize de çok teşekkür ediyorum.” Basın açıklaması diğer ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarının konuşmasıyla devam etti. https://yeniarayis.com/haber/chpnin-cankaya-adayi-huseyin-can-guner-oldu/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER