© Yeni Arayış

Hizbullah komutanı İbrahim Akil öldürüldü

İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah komutanını öldürdüğü öğrenildi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güney banliyösü olan Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında üst düzey Hizbullah komutanı İbrahim Akil’i hedef aldı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Akil, Hizbullah’ın seçkin askeri gücü olan Rıdvan Birimi üyeleriyle bir toplantı halindeyken saldırıya uğradı. Akil'in ölümü, Hizbullah'ın önemli bir askeri kaybı olarak değerlendiriliyor.

5'İ ÇOCUK 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda 5'i çocuk olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 59 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail medyası, operasyonun Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden Akil’i hedef aldığını doğrularken, Akil’in ABD tarafından 1983 yılında Beyrut’taki Amerikan Büyükelçiliği'nin bombalanmasıyla bağlantılı olarak arananlar listesinde bulunduğu ve hakkında 7 milyon dolarlık ödül konulduğu biliniyor.

Saldırının, F-35 tipi savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Beyrut’taki bu şiddetli saldırı, bölgede gerilimin daha da artmasına neden olurken, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların daha da tırmanabileceği endişesi yaratıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER