© Yeni Arayış

Hizbullah: İsrail'in kara harekatına hazırız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine rağmen Hizbullah'ın askeri açıdan yeterli ve İsrail'in herhangi bir kara saldırısını karşılamaya hazır olduğu mesajı verdi.

Kasım, halka hitaben yaptığı konuşmada, Nasrallah’ın ve birçok üst düzey komutanın öldürülmesine rağmen Lübnanlı silahlı grubunun İsrail'in kara saldırısını karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

Şeyh Naim Kasım, İsrail'in Hizbullah'ın askeri kapasitesini vurmadığını belirterek, son günlerde Lübnan'a yönelik bombardıman sırasında yaşanan gerilemelere rağmen Hizbullah’ın savaşmaya devam edeceğini belirtti.

KARA HAREKATINA HAZIRIZ

Kasım, liderleri Nasrallah'ın cuma günü öldürülmesinden bu yana Hizbullah'ın operasyonlarının aynı hızda ve daha fazla devam ettiğini bildirdi. Hizbullah'ın yakın zamanda “iç mekanizmalar” yoluyla yeni bir liderlik kuracağına da değinen Kasım, yeni liderlik seçiminin net olduğunu da dile getirdi. “Biz oldukça hazırız, eğer İsrailliler bir kara harekatı isterse, direniş güçleri buna hazırdır” diyen Kasım, İsrail'in Lübnan'da sivillere yönelik saldırı ve katliamlarla kaos yaratma amacına rağmen Hizbullah'ın ana hedeflerine devam edeceğini söyledi.

Kasım, aynı zamanda şu ifadeleri de kullandı:

“İsrail, Lübnan'ın tüm bölgelerinde, içinde İsrail saldırganlığının izleri olmayan tek bir ev kalmayana kadar katliam yapıyor. İsrail sivillere, ambulanslara, çocuklara ve yaşlılara saldırıyor. Savaşçılarla savaşmıyor, aksine katliamlar yapıyor.”

“Sınırsız askeri destekle - kültürel, siyasi ve mali olarak - İsrail'in ortağı” olarak nitelendirdiği ABD'nin rolünün de bu saldırılarda büyük olduğunu belirten Kasım, “2006'da İsrail ile karşılaşmamızda kazandığımız gibi kazanacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER