© Yeni Arayış

Haz kuyusu

Ruhsal haz kaynakları çok sayıdayken, bedensel haz kaynağının sadece cinsellik olduğunu düşünmek büyük bir hatadır. Türlü türlü disiplinlerde beden, ruhsal dahil farklı hazları tadabilmek için bir araçtır. Fakat söz konusu cinsellik olduğunda, kadın-erkek ilişkisinde önemli bir haz kaynağı olarak çiftlerin önünde yer alır.

Ortada koca bir kavanoz çikolata kreması dursun. Uzun zamandır tatlı yemediyseniz, ağzınızın suyu aka aka kavanozu bir an önce nasıl kaşıklayacağınızın hesabını yaparsınız. İşte haz da böyle bir şeydir. Kendinizi hazdan ne kadar uzak tutarsanız haz verecek bir şey gördüğünüzde daha tez saldırırsınız. Aç birinin yediğinden bir tat alabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kişi ancak yarı tok olduğunda yediğinin lezzetine varabilir. Ruhsal haz kaynakları çok sayıdayken, bedensel haz kaynağının sadece cinsellik olduğunu düşünmek büyük bir hatadır. Türlü türlü disiplinlerde beden, ruhsal dahil farklı hazları tadabilmek için bir araçtır. Fakat söz konusu cinsellik olduğunda, kadın-erkek ilişkisinde önemli bir haz kaynağı olarak çiftlerin önünde yer alır.

Beklemek için geçirilen süre hazzın tadını arttırmaya neden olacaktır. Pandora’nın kutusu uzun süre sonra açılacak olursa sadece güzellikler dışarıya çıkacaktır. Haz daha da çoğalıp kadın ve erkeğe zevkin en keyiflisini yaşatacaktır.

BEKLEMEK İÇİN GEÇİRİLEN SÜRE HAZZIN TADINI ARTTIRIR

Ne yapmak gerekir? Aceleyle ve dürtüsel davranıp bedenleri buluşturmalı mıdır, yoksa hazza ulaşmadan önce beklemeli midir? Sevgililer birbirlerini keşfe çıkmışken sır dolu bedenlerini de keşfetmek isterler, ama âşıklar cinsellik hazzının kuyusuna dalıp birbirlerini es de geçebilirler. Hazzı ertelemek onun varlığını yok saymak değildir. Beklemek için geçirilen süre hazzın tadını arttırmaya neden olacaktır. Pandora’nın kutusu uzun süre sonra açılacak olursa sadece güzellikler dışarıya çıkacaktır. Haz daha da çoğalıp kadın ve erkeğe zevkin en keyiflisini yaşatacaktır.

Haz tuzağından kurtulup, ilişkilerini uzun bir ömre yayan çiftler vardır. Ama çoğu hazzın pençesine yakalanıp, henüz birbirlerini tanımadan ilişkiyi terk ederler. Çünkü uzun süreli ilişki kurmak istediğimiz ortakta aradıklarımız özellikler, kısa süreli bir etkileşimden çok daha yüksek standarttadır. Böyle olunca kişiler yeni bedenleri keşfe çıkarlar. Oysa yapılan araştırmalar tek cinsel ortağa sahip olan kişilerin aldıkları doyumun hem fiziksel zevk hem de tatmin duygusu açısından daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bir de sadece cinselliğe bir eğlence olarak bakan oyuncu âşıklar var. Bu satırları okuyan siz onlardan biri olabilirsiniz. O zaman pekâlâ başka bir oyuncu âşık ile bedenleri kullanarak eğlenebilirsiniz. Ama güvenilir bir ilişki arayan biriyseniz, bu tür âşıkların sizi güvensizlik kazanına atıp bir güzel pişireceklerine emin olabilirsiniz.

Cinsellik fiziksel sevginin bir türüdür. Üremeyi, aile kurmayı ve çocuk sahibi olmayı bu beden sevgisine borçluyuz. Bedeni ruhtan ayırmak ya da ayırmamak tüm filozofların konusu olmuştur. Zira seks asla sadece bedensel bir eylem olmamalıdır. Yabancı bir tenle salt bedensel sınırlı bir sevişme, aslında bir başkasının bedenini kullanarak mastürbasyon yapmaktan öte bir anlam taşımaz. Ancak iki yetişkin, aralarında olumlu bir bağlanma gerçekleştirirlerse, cinsellik hoş ve anlamlı bir deneyim olma dışında bütünün de bir parçası olacaktır. Bir ilişkide kişilerin sözlü iletişimde olduğu kadar cinsel iletişimde de doyuma ulaşması önemlidir.

Aslında çoğumuz cinsel isteği ve diğerini arzulu bir şekilde istemeyi âşık olmak olarak düşünürüz. Aşk ve cinsellik bağlantılıdır, birçok noktada örtüşür. Fakat cinsellik ilişkiyi kuvvetlendirebilirken, yanılgılara ve kendini kandırmaya da bir kılıf olabilir.

AŞK VE CİNSELLİK BAĞLANTILIDIR

Tutku ve şehvetli karaktere sahip olan sevgililer, cinselliğe fazla anlam yükleyebilirler. Doğrudur da, cinsel doyum arttıkça çiftlerde ayrılma oranı azalmaktadır. Bir ilişkide iyi iletişim kadar iyi cinsel iletişim de ilişkinin niteliğine katkıda bulunur. Her iki taraf da cinsel anlamda tatmin edici bir ilişkiyi aşk sanabilir. Aslında çoğumuz cinsel isteği ve diğerini arzulu bir şekilde istemeyi âşık olmak olarak düşünürüz. Aşk ve cinsellik bağlantılıdır, birçok noktada örtüşür. Fakat cinsellik ilişkiyi kuvvetlendirebilirken, yanılgılara ve kendini kandırmaya da bir kılıf olabilir.

Erkekler cinsel arzularını kadına göstermekte ve eyleme geçmekte zorlanmazlar. Çünkü cinsellik özünde erildir fakat erkeklerin sandığından farklı olarak teknikten öte bir şeydir. Kadınların verdiği karar neticesinde cinsellik ya başlar ya da başlamaz. Erkekler ve kadınlar cinselliği farklı farklı yaşarlar. Kadınların cinsel benliklerini kabul etmeleri ve utanç duymadan yaşamaları pek kolay değildir. O yüzden cinselliği yaşamaları daha karmaşık düşüncelerle bütünleşir. Yapıları gereği kadınlar cinselliğe daha duygusal bakarlar. Genellikle erkekler gibi her çiçekten bal almak istemezler. Çünkü bir eşle sürekli birliktelikleri hem daha fazla doyum sunar hem de eşlerine daha fazla bağlanma ihtimalini artırır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER