© Yeni Arayış

Hatay’da iki yeni hastane hizmete açıldı

Hatay’da iki yeni hastane hizmete açıldı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin en çok etkilediği yerlerden Hatay'da bugün iki hastane açıldı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tüm branşlarda hizmet verecek olan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi çelik yapı olarak inşa edildi. 550 yataklı hastanede 126 yoğun bakım yatağı ile 76 poliklinik bulunuyor. Hastane, yanık ünitesi ve onkoloji merkezinin yanı sıra 12 ameliyathane ile hizmet verecek.

İskenderun Devlet Hastanesi

İskenderun Devlet Hastanesi’nin inşası da Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra başladı. 30 bin metrekarelik alana inşa edilen hastane 7 ameliyathaneye sahip. Felaketin ardından inşa edilen tüm hastaneler, depreme dayanıklı olarak yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumlu davranma çağrısında bulundu

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine yığdık." dedi. "Hangi siyasi görüşe, kökene mensup olursak olalım, hep birlikte omuz omuza verip bu zor günlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete deprem konusunda polemik yapmak yerine sorumlu davranma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından hastanedeki hastaları ziyaret etti. Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti. https://yeniarayis.com/haber/deprem-konutlari-kura-ve-anahtar-teslim-toreni/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER