© Yeni Arayış

Hatay Depremzede Derneği'nden depremin birinci yıl raporu

Hatay Depremzede Derneği'nden depremin birinci yıl raporu

6 Şubat Maraş-Hatay depremlerinin ardından kurulan Hatay Depremzede Derneği, “Hatay Depreminin 1. Yıl Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Rapor’da “depremin yaralarını sarması gereken siyasal iktidar ve devlet kurumları o günden bugüne sorunları çözecek köklü adımlar atmadığı, bir arpa boyu yol alınamadığı da reel bir gerçeklik olarak ortada durmaktadır” tespiti yapılırken, “genel itibarıyla depremin yaşandığı bir yıllık süreçte barınma hakkından, eğitim hakkına, sağlık hakkından çevre ve mülkiyet hakkına, ekonomik, sosyal, siyasal ve demografik sorun ve hak ihlalleri Hatay ilinde yaşanmaya devam etmektedir” denmekte. “Hatay Depremzede Derneği’nin” hazırladığı rapor yaşanan sorun ve hak ihlallerini daha somut bir şekilde gözler önüne serme ve bu sorunlara dair talep ve çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor. Raporu okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Depremzede Derneği, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle hazırladığı ‘Hatay Depreminin 1. Yılı Raporu’nu açıkladı:

“Hatay'da yıkımın en ağır yaşandığı; Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan, İskenderun ve Arsuz ilçeleri için özel afet bölgesi ilan edilmesini… pic.twitter.com/PUxaRuFjJG — ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) January 31, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER