© Yeni Arayış

Fernas maden işçilerine polis müdahalesi: İşçiler gözaltına alındı

Fernas Maden işçileri, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde gözaltına alındı.

Fernas maden işçilerinin, Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde yaptıkları eyleme polis müdahale etti.

Manisa Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas Maden işçileri, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde gözaltına alındı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nda (Bağımsız Maden İş) örgütlü Fernas Maden işçileri, sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için Soma'da başlattığı direnişi Ankara'ya taşıdı. İşçiler, AK Parti’li Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak istedi. Haklarını arayan maden işçilerinin eylemine izin vermeyen kolluk kuvveti tarafından gözaltına alındı.

23 gündür devam ediyor 

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan 7 işçinin direnişi 23’ncü gününde sürüyor.

ONLARCA MADENCİ GÖZALTINA ALINDI!

Fernas Holding önünde “yaşamak istiyoruz” demek istediğimiz için aralarında avukatlarımızdan Mert Batur’un ve sendika yöneticimiz Ferhat Akılma’nın da bulunduğu onlarca madenciyi gözaltına aldılar.

HERKESİ SESİMİZİ DUYURMAYA ÇAĞIRIYORUZ!… pic.twitter.com/iQk9tGwLJc

— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) September 17, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER