© Yeni Arayış

Fatih Erbakan: "Ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "Bu iktidarın ekonomiyi düze çıkarması gibi bir durumun söz konusu olmadığı açık bir şekilde ortada. Bu nedenle 2025 sonunda veya 2026 ilkbaharında bir erken seçim gelebilir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı öncesinde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye'de vatandaşların bankalara olan borcunun 3,5 trilyon liraya ulaştığını dile getiren Erbakan, kamuda israf, faiz, 'imtiyazlılar' ve Kur Korumalı Mevduat ile kaynakların tüketildiğini söyledi. 

"Milletin sabredecek hali kalmadı"

Erbakan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erbakan, "Erken seçim ister istemez gündeme gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik veriler Türkiye’yi erken seçime zorluyor. Orta Vadeli Program’daki enflasyonun revize edilmesi bile bunun bir göstergesi. 'Enflasyonu düşüreceğiz, her şey iyiye gidiyor. Mart Nisan’dan daha iyi olacak' söylemleriyle iktidar devam ediyor. 'Tek haneli enflasyona döneceğiz. Dişinizi sıkın sabredin'. Ancak milletin sabredecek hali kalmamış. Tam tersine bir de 2025’in enflasyon oranını arttırıyorlar. Bu veriler ve gidişat Türkiye’de bir erken seçimin olmasını gerekli kılacak gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"Mehmet Şimşek’in geldiği günden bu yana iyiye giden bir şey yok"

Seçimin bir maliyeti olduğunu belirten Erbakan, buna rağmen bir dertten kurtulmak için bir miktarda zorluğa katlanılması gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti: "Mehmet Şimşek’in geldiği günden bu yana enflasyondaki, akaryakıt fiyatlarında, hayat pahalılığındaki artış bütün bunlar gündeme alındığı zaman iyiye giden bir şey yok. Sabit dahi kalmıyor, bırakın iyiye gitmeyi daha da kötüye gidiyor. Dolayısıyla artık Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonominin iyiye gitmesi, bu iktidarın ekonomiyi düze çıkarması gibi bir durumun söz konusu olmadığı açık bir şekilde ortada. Bu nedenle 2025 sonunda veya 2026 ilkbaharında bir erken seçim gelebilir."

"Seçmen Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nde devam etmesini istiyordu"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'ın istifa ederken kendisiyle vedalaşmadığı ve partililerle helalleşmediği yönündeki açıklamalara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erbakan, Şanlıurfa'da diğer partilerdeki muhalif seçmenin de kazanacak aday olarak Yeniden Refah Partisi'nin adayı Kasım Gülpınar'a oy verdiğini söyledi.

Bugün de değişen bir şey olmadığını ifade eden Erbakan, şöyle konuştu: "Muhalif seçmen, Yeniden Refah seçmeni Sayın Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nde belediye başkanlığına devam etmesini istiyordu. Ancak buna rağmen böyle bir karar alındı. Kendisinin bizzat yaptırdığı anket, oradaki 21 belediye meclis üyemize de bizzat kendisinin söylediği ankette de Şanlıurfa halkının yüzde 79'u, yani çok büyük bir kahir ekseriyeti Sayın Gülpınar'ın istifa etmesinin uygun olmayacağını düşünüyor. Bu noktada söylediğimiz, halka rağmen milletin iradesine rağmen bir iş yapılmıştır. Böyle bir işten hayır gelmesi mümkün değildir."

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, il başkanları toplantısı öncesi basın açıklamasındabulunuyor. https://t.co/G0Xe1AbmZm

— Yeniden Refah Partisi (@rprefahpartisi) September 7, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER