© Yeni Arayış

Fatih Camisi imamı bıçaklandı

Fatih Camisi imamı bıçaklandı

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçaklandı. Ortaya çıkan görüntülerde zanlının gözaltına alınırken "Allahu ekber" diye bağırdığı yansıdı. Fatih Camisi'nde namaz esnasında sorun çıkaran Ö.S adlı şüpheli, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden uzaklaştırıldı. Namazın sona ermesinin ardından imam odasına giren ve imamla konuşmak istediğini ifade eden şüpheli, cami cemaatinden Bilal Erdem'e bıçakla saldırdı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık personeli tarafından hastaneye götürüldü. Şüpheli Ö.S. ise polis tarafından gözaltına alındı. CAMİDE YAŞANANLAR ORTAYA ÇIKTI Olayın polis ekiplerince yapılan incelemesine göre, şüpheli Ö.S. akşam namazının ardından Fatih Camisi'nde "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırdı. İmam Usta, Ö.S'yi cami içerisinde bağırmaması için uyardı. Ardından, güvenlik görevlileri tarafından cami dışına çıkarılan şüpheli, bir süre sonra imam odasına geri dönerek, içeride bulunan Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladı. Olay yerinde bulunan güvenlik görevlileri, şüpheliyi yakaladılar. VALİLİKTEN AÇIKLAMA İstanbul Valiliği, camide slogan atarak huzursuzluk çıkaran Ö.S’nin bıçakladığı Fatih Cami imamı Galip Usta’nın hastanede tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin olduğunu duyurdu. Valilik açıklamasında, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır” denildi. İstanbul Valiliği, camide yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. İstanbul Valiliği açıklaması şöyle: “08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.” DİYANET İŞLERİNDEN AÇIKLAMA Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

MUHALEFETTEN DE TEPKİLER GECİKMEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuyla ilgili açıklama yaparak saldırının tüm detaylarıyla ortaya çıkarılmasını istedi. Saldırıyı kınayan Özel, şunları söyledi: "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum." Bir tepki de İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "Fatih Camii imamımız Galip Usta, yakınen tanıdığım iyi ve samimi bir din adamıdır. Bu akşam saatlerinde, Fatih Camii içinde kendisine yönelik saldırıda yaralanmasından üzüntü duydum. Durumunu yakından takip ediyorum. Bu vesile ile hem kıymetli din adamımıza hem de aynı olayda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’e geçmiş olsun." dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FETÖ VURGUSU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, saldırıya ilişkin olarak X hesabından şu açıklamayı yaptı: "Fatih Camii imamına bir deli tarafından yapılan alçakça saldırıdan sonra medyanın bir kısmının yapmış olduğu komplocu yayınlar ve sosyal medyadaki trollerin yapmış oldukları alçakça yalan kampanyaları huzursuzlukları körüklemekten başka işe yaramıyor. Oturun Istanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasını dinleyin. Ortalıkta çok başka gerçek tehditler varken ortalığı karıştırmayın. Bu arada AK trollere şunu söylemek isterim. Aranızda AK trol gibi davranıp aslında FETÖ için çalışan o kadar çok hesap var ki… Siz yine Zafer Partisi’ne saldırın da aranızdaki FETÖ’cülere de dikkat edin." Prof. Dr. Mayadağlı, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, Usta'nın hastanelerinde tedavisine başlandığını belirterek, yemek borusuna gelen herhangi bir darbenin olmadığını ifade etti. Hastanın soluk borusunun ciddi yaralanmaya maruz kaldığını vurgulan Mayadağlı, "Ancak hastanın sağlık durumu stabil. Çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildi, zamanında etkin bir müdahale yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz çok fazlaydı. Yemek borusuna isabet etmemesi büyük bir avantaj. Bu ciddiyetteki bir saldırı çok ucuz şekilde atlatacağız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. Başhekim Mayadağlı, hastanın 3 bıçak darbesi aldığını aktararak, şunları kaydetti: "Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor."    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER