© Yeni Arayış

Erkan Baş: "Hepimiz düne göre daha kötü yaşıyoruz"

Erkan Baş: "Hepimiz düne göre daha kötü yaşıyoruz"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara Çankaya'daki İşçi Blokları mahallesinde kurulan 100. Yıl Pazarı’nı ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Baş, "Hepimiz düne göre daha çok çalışıyoruz, hepimiz düne göre daha kötü yaşıyoruz. Alın teri ve gözyaşında birleşmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Temmuz ayında başladığı pazar ziyaretlerine Ankara’nın Çankaya ilçesinde devam etti. İşçi Blokları mahallesinde kurulan 100. Yıl Pazarı’nı ziyaret eden Baş, pazar esnafı ve yurttaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

"Türkiye'de artık gerçek anlamıyla bir açlık tehlikesi var"

Daha sonra bir basın açıklaması yapan Erkan Baş, "alın teri ve gözyaşında birleşme" çağrısı yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Türkiye'de artık bir yoksullaşma tehlikesinden söz edemiyoruz. Zaten hepimiz her gün, her saat yoksullaşıyoruz. Türkiye'de artık gerçek anlamıyla bir açlık tehlikesi var. İnsanlar karınlarını doyurabilecek durumda değiller. Şurada yıllarca çalışmış, didinmiş, devlete vergisini ödemiş, devlete sigorta primlerini ödemiş, 60 yaşında, 65 yaşında insanlar o verilen emekli maaşıyla geçinemeyecekleri için çalışmak zorunda. Birisi gözleme tezgahı açmak zorunda, birisi hamallık yapmak zorunda, birisi ‘Artan ürünleri toplayıp ek gelir kazanabilirim’ diye düşünmek zorunda.

"Hepimiz düne göre daha çok çalışıyoruz, hepimiz düne göre daha kötü yaşıyoruz"

Bütün bunları hiçbirimizin hak etmediğini bilmemiz lazım. Biz pazarlarda, çarşıda, meydanda, fabrikalarda, atölyelerde, plazalarda, okullarda, hastanelerde, ülkenin dört bir yanında emeğiyle, alın teriyle yaşayan bütün insanların ortak bir özelliği var: Hepimiz düne göre daha çok çalışıyoruz, hepimiz düne göre daha kötü yaşıyoruz. İşte bu ikilemi kabul etmiyoruz, işte bu akıl dışılığı kabul etmiyoruz. Bizim sırtımızdan, bizim emeğimizden, bizim alın terimizden birilerinin zengin olmasını, ama bizim ‘Çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diye kaygıdan uykusuz kalmamızı kabul etmiyoruz. Bizim emeğimizden, bizim alın terimizden, bizim sırtımızdan birilerinin zengin olmasını ama ‘Ya hasta olursam tedavi olacak bir doktor bulabilir miyim’ kaygısıyla yaşamayı kabul etmiyoruz. ‘Yarın ne yiyeceğim, yarın kiramı nasıl ödeyeceğim, yarın işe gidecek yol param cebimde olacak mı’ diye düşünmekten bıktık, usandık artık. O yüzden değerli arkadaşlar, varsın ellerinden geleni yapsınlar; varsın bu ülkeyi korkuyla, baskıyla sindirerek susturmaya çalışsınlar; varsın hiçbir televizyon kanalları, hiçbir gazeteleri bu ülkenin gerçeklerini anlatmasın. Biz elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, gücümüz tükenene kadar, son nefesimize kadar gerekiyorsa adım adım yürüyeceğiz; sokak sokakgezeceğiz; atölye atölye, fabrika fabrika gezeceğiz; pazar pazar, market market, çarşı çarşıgezeceğiz. Ve hepimizin uğradığı bu haksızlığı kabul etmediğimizi birbirimize anlatacağız.

"Alın teri ve gözyaşında birleşmemiz gerekiyor"

Bizim birbirimizden başka güvenecek kimsemiz yok. Bu ülkede bizi çeşitli biçimlerde birbirimize düşman etmeye çalışan bir iktidar var. Sesimin ulaştığı bütün yurttaşlarımıza şunu söylemek istiyorum: Bu iktidar bizi birbirimize düşürerek, bizi birbirimizle kavga ettirerek, bizi birbirimize rakip yaparak, bizi birbirimizle düşmanlaştırarak kendi iktidarını sürdürmek istiyor. Ben tüm yurttaşlardan bir tek şey istiyorum. Hepimizin çeşitli farklılıkları olabilir, rengimiz farklı, inancımız farklı, kültürümüz farklı, dilimiz farklı olabilir. Ama unutmayalım arkadaşlar, dünyada iki şeyin rengi yoktur, bunlardan bir tanesi alın teridir, diğeri de gözyaşıdır. Alın teri ve gözyaşında birleşmemiz gerekiyor. Acıda, mutlulukta ve emekte birleşmemiz gerekiyor. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak tüm yurttaşlarımıza bu çağrıyı yapıyoruz. Bu haramilerin iktidarına, bu zengin iktidarına, bu her gün bizim emeğimizi gasbederek bizim alın terimizle servetlerine servet katanlara karşı bu ülkenin bütün yoksulları, bu ülkenin bütün ezilenleri, bu ülkenin bütün emekçileri, aramızdaki bütün ayrımları bir kenara bırakarak alın terinin ittifakını kurmak zorundayız, kardeşliğin ittifakını kurmak zorundayız. Ve biz bunu yaptığımızda karşımızda durabilecek hiçbir güç olmadığını hep beraber bir kez daha göstereceğiz. Biz açlığa mahkum değiliz, biz yoksulluğa mahkum değiliz, bizim çocuklar bu karanlığa mahkum değil. Biz, bu ülkeyi bu karanlıktan kurtarmaya hep beraber söz veriyoruz!"

Genel Başkanımız Erkan Baş, Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 100. Yıl Pazarı’nı ziyaret ediyor https://t.co/2brUkhFuvg

— Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) July 18, 2024 https://yeniarayis.com/nezihonurkuru/emekliler-sandikta-iktidari-degistirecek-mi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER