© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve yeniden İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliği'nde çeşitli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerine sert sözlerle yüklendi. Konuşmasında Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerine atıfta bulunarak "Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı'nın Hatay'daki sözlerini dinlediniz mi? Sevgili vatandaşlarımız, gerçekten analize muhtaç ifadelerdir" diyen İmamoğlu, "Vicdanen analize muhtaçtır, hukuken analize muhtaçtır, psikolojik olarak analize muhtaçtır. İnsana dair böyle bir duygu olmaz, olamaz. Kendisini ve partisini tercih etmediği için, hem de depremzedelerin önünde, deprem bölgesinde 10 binlerce canın öldüğü ortamda yardım etmediğinin ifadesi bu. Başka bir ifade değil" diyerek tepkisini dile getirdi.

Erdoğan'ın konuşması bir çok kesimden tepki görmüştü

Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kent olan Hatay'da yaptığı konuşma hem tartışma yaratmış ve muhalefetin tepkisini çekmişti. Erdoğan, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" demişti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Sisi göndermesi

Konuşmasında, Erdoğan’ın 2019 yerel seçimleri öncesi kullandığı "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" sözlerini de anımsatan İmamoğlu, Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmek üzere Kahire'ye yapacağı ziyarete gönderme yaptı. İmamoğlu, "Hatırlayın bu işler öyle sahte kabadayılıkla olmuyor. 2019’da bana ‘Sisi’ dedi. ‘Sisi’ye mi oy vereceksiniz, Binali Bey’e mi?’ diye meydanlarda bağırdı. Ne oldu? Önümüzdeki hafta ayağına gidiyorsunuz" diye konuştu.

150 adet daha, güçlü, konforlu, akıllı ulaşım sistemlerine sahip, yerli üretim otobüsleri şehrimize kazandırdık. Bunların 20 tanesi bugün hatta çıkarak sizlere hizmet vermeye başlayacak. https://t.co/q5qJclbXoQ

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 5, 2024 https://yeniarayis.com/haber/erdogan-sevgililer-gununu-sisiyle-gecirecek/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER