© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu: Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkemeye 'zorla getirme' kararına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin" dedi.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi avukatlarının itirazına rağmen CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' karar verdi. Karar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında verildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X hesabı üzerinden CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemeye zorla geririlmesi kararına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin. 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız."

Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin.

7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) October 16, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER