© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu: Kendimi Türkiye'nin merkezinde görüyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP merkezde durmalı tabii, partimiz zaten merkezde duruyor. Bunu sağ ya da sol olarak görmemek lazım. Ben de kişisel olarak merkezi temsil ediyorum; kendimi Türkiye'nin merkezinde görüyorum” dedi.

KARAR Gazetesine konuşan İmamoğlu, CHP'nin politik duruşuyla ilgili olarak, partinin yerinin merkez olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İmamoğlu, kendisini de ülkedeki toplumsal ve kültürel merkezin bir temsilcisi olarak gördüğünü belirterek, “CHP merkezde durmalı tabii, partimiz zaten merkezde duruyor. Bunu sağ ya da sol olarak görmemek lazım. Ben de kişisel olarak merkezi temsil ediyorum; kendimi Türkiye'nin merkezinde görüyorum” dedi. İmamoğlu, bu yaklaşımın sadece kendi siyasi duruşu değil, CHP tabanının da bir beklentisi olduğunu ekleyerek, “CHP tabanı da bizimle aynı düşünceyi paylaşıyor. Bu yüzden hem bana hem de Mansur Bey’e büyük önem atfediyorlar” ifadelerini kullandı.

"İBB’YE YÖNELİK ENGELLEMELER DEVAM EDİYOR"

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İBB yönetimine yönelik hükümetin engelleme hamleleriyle ilgili sorulara da yanıt veren İmamoğlu, bu baskıların halen sürdüğünü ifade etti. En son Beyoğlu Belediyesi’nde yaşanan bir olayı örnek gösteren İmamoğlu, CHP’nin kazanmasından önce kaymakamlıkla belediyenin ortak kullandığı binada, seçimin ardından belediye idari birimlerinin polis zoruyla çıkarıldığını hatırlatarak, “Kaymakam ‘Ben emir kuluyum’ diyor, vali de öyle. Tabii hepsine talimat veren bir irade var” dedi.

"CHP İÇİNDE TARTIŞMA GÖRÜNTÜSÜ YANLIŞ"

İmamoğlu, CHP içindeki tartışmalara yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıyı da hatırlattı. Partiyi medya üzerinden yıpratma girişimlerini eleştiren İmamoğlu, "CHP içinde tartışma varmış gibi ekranlarda partiyi yıpratmayı yanlış buluyorum. Bizim CHP olarak belediyelerde yaptığımız hizmetleri halka anlatmamız gerekiyor. Örneğin, İstanbul’da son 6 ayda merkezi iktidarın yaptıklarından çok daha fazla hizmet gerçekleştirdik. Bunu anlatmamız lazım” diye konuştu.

SİYASİ YASAK ENDİŞESİ: "TARTIŞMAK BİLE ÜZÜCÜ"

Ziyarette, hakkında devam eden siyasi yasak davasına da değinen İmamoğlu, bu konunun gündeme gelmesinin bile üzücü olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Bu yasağın benim lehime olacağı yönünde analizler yapılıyor. Bunun benim lehime olabilecek hiçbir yanı yok” diyerek, bu süreçte alınacak olası bir kararın adil olması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER