© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul meselesini bu milletin zihninden söküp atacağız"

Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul meselesini bu milletin zihninden söküp atacağız"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kültür sanat alanındaki 10 yeni projesini açıkladı. Kanal İstanbul mesajı veren İmamoğlu, "Buradan ilan ediyorum; Kanal İstanbul meselesi, bu milletin uykularını kaçıran, o ismiyle bile zihninden söküp atacağız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nde İstanbul Sanat Müzesi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Haliç Tersanesi yaklaşık 600 yıllık bir denizcilik mirası"

Haliç Tersanesi'nin dünyada işlevini sürdüren en eski tersanelerden biri olduğunu belirten İmamoğlu, "Tersaneyi göreve geldiğimiz gün itibariyle kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla koruma altına aldık. Bugün itibariyle İstanbul Sanat adıyla kamusal alan işlevi kazandırdık. Tersane işlevinin yanında, onu da yaşatarak sürdürecek müze, performans sanatları merkezi, sergi ve çocuk atölye alanlarıyla, restoran gibi sosyal mekanlarıyla da hizmet verecek şekilde İstanbulluların hizmetine açıyoruz. Ecdadın yadigarı işte böyle korunur, böyle korunmalıdır. Fatih'in emaneti Haliç Tersanesi yaklaşık 600 yıllık bir denizcilik mirası." ifadelerini kullandı.

"İstanbul son 5 yılda yeni bir yola girmiştir"

İmamoğlu şöyle devam etti: "Yılların ihmaliyle sayısız yanlışlarla boğuşan İstanbul, çok net ifade ediyorum, son 5 yılda yeni bir yola girmiştir" diyen İmamoğlu, "İstanbul'un tarihi ve kültürel mirası artık emin ellerdedir. Bu eşsiz miras, artık uzmanların ve halkın koruması altındadır. 5 yıldır İstanbul'un tüm tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmaya kararlı bir anlayışla hareket ediyoruz"

"Kanal İstanbul meselesini bu milletin uykularını kaçıran bu milletin zihninden söküp atacağız"

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili mesaj veren İmamoğlu, "Buradan ilan ediyorum; Kanal İstanbul meselesi, bu milletin uykularını kaçıran, o ismiyle bile zihninden söküp atacağız."  dedi. O yüce tarihimiz gündelik siyaset uğruna istismar edilecek bir alan değildir. Asla buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Tarihin inançların, dini ve milli duyguların istismarıyla yapılan siyasetten bu şehir de, bu ülke de, milletimiz de çok çekti. Milli duygularımız güçlü ise bunu hamasi nutuklarla değil işlerinizle, icraatinizle göstereceksiniz. Kişisel menfaatlerimiz, çıkarlarımız için kullanmadık, kullanmayacağız. Bu sözleri bütün İstanbul'umuza ve Türkiye'mize ifade ediyorum. 10 YENİ PROJE İmamoğlu, kültür sanat alanında yapacakları 10 yeni projeyi açıkladı. 1- 128 yeni müze ve sanat merkezi projesi, 2- 3 yeni Müze Gazhane, 3- Üç yeni Arkeopark, 4- 4 tarihi tiyatroda yeniden perde (Haldun Taner Sahnesi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Reşat Nuri Sahnesi, Kenter Tiyatrosu) 5- Feshane'de 2. etap başlayacak 6- 9 yeni İskele Kitap Kafe 7- Kültür sanat odaklı Rumeli Hisarı 8- Hazire, mezar ve türbelere sahip çıkılacak 9- Tarihi Yarımada'da yeni bir kurumsal yapı 10- Yeniden ayağa kalkan Süleymaniye

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER