© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu: İstinaf hakkımda olumsuz karar verirse millet ayağa kalkar, erken seçim gelir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucu göremeden gider" dedi.

Sözcü TV'de soruları yanıtlayan İmamoğlu, İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi artık muhalefette kalacak bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi ve onun paydaşları, arkadaşları, demokrasiye inanan yurttaşlarımız iktidara doğru yürüyor" açıklamasında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU BAŞIMIN TACIDIR"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de konuşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Önceki dönem genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile kader birliği yapmış biriyim. Birbirine değer veren iki insanız. Kemal Kılıçdaroğlu'na kesinlikle çok değer veririm. Kemal Kılıçdaroğlu benim başımın tacıdır cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim.

Sivas'ta başlayacak olan kurultay süreciyle ilgili İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

CHP'NİN SİVAS MESAJI NE?

Sivas eşittir cumhuriyet derim. Cumhuriyet şehri Sivas çok kullanılıyor zaten. Hep düşünürüm hangi ulusun kurtuluş mücadelesi var? Kurtuluş mücadelesi öncesi o sürece liderlik edecek kişi ve yakın arkadaşları bir ortak akıl sürecini, bir toplumsal müzakere zaman dilimini, o masaların kurulmasını, bu denli itinalı bir biçimde yapabilmiş.

İşgal altında bir ülkede bunu yapıyorsunuz. Kafaların en karışık olduğu dönemde, yuvaların yok olduğu bir dönemde...

Bugün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in ve bütün CHP'li dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın böylesi önemli bir dönemde Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, tüzük kurultayının yapılması noktasında Sivas'ı tercih etmelerini elbette çok kıymetli buluyorum.

Umuyorum birlik beraberlik ruhunu, siyasetin bir araç olduğunu, siyasi partilerin bir hizmet alanı, hizmet yeri, hizmet için bir araç olduğunu unutmadan, kutsallığın bu milletin birliğinin, beraberliğinin simgesi olan bayrağının, devletinin, vatanının, birlik ve beraberlik olduğunu hissederek bir süreci başlatırız.

HAKKINDA AÇILAN DAVA

Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir. Bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. Taciz değil de ne Allah aşkına? İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucu göremeden gider. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER