© Yeni Arayış

Ekrem İmamoğlu Bahçeli ile DEM Parti arasındaki tokalaşmaya ilişkin konuştu: Bugüne kadar niye el sıkışılmadı?

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nin aylık toplantısının ardından konuştu. İmamoğlu, DEM Parti ile MHP Lideri arasındaki tokalaşmaya ilişkin, "Tebrik etmek yerine 'Bugüne kadar neden el sıkışılmadı' diye eleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Kürt meselesini çoktan çözmeliydik. Bu meselenin Türkiye’nin ikinci yüzyılına kalması bizim için sıkıntılı. El sıkışıldığı için tebrik etmek yerine ‘Bugüne kadar neden el sıkışılmadı’ diye eleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Her gün ‘vatan haini’ propagandası yapan siyasilerin topluma çıkamaması lazım. Öyle bir hukuk devleti inşa edelim ki, vatandaş güvenle, huzurla bu memleketin parçası olsun.”

KABOĞLU İÇİN KÖTÜ BİR BAŞLANGIÇ

İmamoğlu, İstanbul Barosu başkanlığına seçilen eski CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesinde pozitif yönde değişiklik konuşmasını eleştirerek, “İlk 4 maddenin mevzu edilecek durumu yok, çok net. İbrahim Kaboğlu, kötü bir başlangıç yaptı. Kendisi adına üzüldüm. Kişisel fikrinden ziyade baronun bakışını temsil etmeli” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER