© Yeni Arayış

Dursun Özbek, TFF'ye 'istifa' çağrısında bulundu

Dursun Özbek, TFF'ye 'istifa' çağrısında bulundu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Türk sporuna fayda getiremeyeceğini belirterek istifa çağrısında bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özbek, TFF'ye istifa çağrısı yaparak, "TFF'nin desteklenmesini söyledim. Onların arkasında duruk ama son zamanlardaki hızlı gelişmeler, olaylar öyle bir seviyeye geldi ki, bu TFF'nin bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Galatasaray'ın rakip kulüplerin ve Türk futbolunun hedefleri var. TFF, bizi bu hedeflere götüremez. O yüzden yapılması gereken taze kuvvet, yenilenme, yeniden yapılanma... Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek yönetim" dedi.

50 milyon euroluk sponsorluk hedefi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bilyoner ile yapılan anlaşmaya ilişkin, "Galatasaray ve Bilyoner arasındaki işbirliğinde yeni bir döneme girildi. Türk sporunun en büyük kurumu Galatasaray ile sporda eğlencenin öncüsü Bilyoner arasında örnek bir işbirliği. Bilyoner'in Türk sporuna yaptığı katkılar ortada. Bu işbirliğimizin uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Emin Hitay başta olmak üzere anlaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Özbek, 50 milyon euroluk sponsorluk hedefinin geçtiğini belirtti. Özbek’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Naklen yayın gelirleri çok alt seviyede kaldı. 500 milyon dolardan, 80 milyon dolar seviyesine indi. Bundan herkes şikayetçi. Yeni bir yayın ihalesine giriyoruz. Orada da rakamlar çok yüksek değil.

Dursun Özbek, TFF'ye istifa çağrısında bulundu

Özbek, TFF'nin Türk sporuna fayda getiremeyeceğini düşündüğünü söyleyerek, "Yeni seçilmiş bir TFF'nin desteklenmesini söyledim. Onların arkasında durduk ama son zamanlardaki hızlı gelişmelerde olaylar öyle bir seviyeye geldi ki, bundan sonraki dönemde TFF'nin Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Avrupa'da ve Dünya'da hedeflerimiz var. Galatasaray'ın rakip kulüplerin ve Türk futbolunun hedefleri var. TFF, bizi bu hedeflere götüremez. O yüzden yapılması gereken taze kuvvet, yenilenme, yeniden yapılanma... Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek yönetim gelmesi. Bunun da arkasındayız." ifadelerini kullandı.

VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var

VAR uygulamalarında, VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını söylemiyorum. Diğer kulüplerin maçlarında da büyük hatalar var. Kişisel bazı davranış biçimleri çerçevesinde, VAR'ın faydası ortadan kalkıyor. Artık yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Bu spekülasyonlar, tartışmalar öyle bir seviyeye geldi ki, hiçbir kulüp mutlu değil. Bu tartışmaların büyük boyuta gelmesini engellemek lazım. Bunun için yenilenmeye ihtiyaç var.

Süper Kupa finali nerede oynayacağımız söylenirse gideriz

Süper Kupa Finali'nin oynanacağı Şanlıurfa'daki sahanın Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ne uygun olmadığı söyleniyor. TFF bunu görmedi mi? Bilemiyorum. Bunu TFF yetkilileri cevaplamalı. Bize nerede oynayacağımız söylenirse, gideriz. Bu sorunun muhatabı TFF."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER