© Yeni Arayış

Deniz Yücel: AKP, Savunna Sanayi Fonu adı altında vatandaşı soyacak

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 100 bin TL ve üstü limiti olan kredi kartı sahiplerinden 750 TL'lik Savunma Sanayii Fonu alınması ihtimaline tepki göstererek; "Sahte bir güvenlik krizi yaratacak kadar gözü dönmüş olan AKP iktidarı, bu kriz üzerinden “Savunma sanayi fonu” adı altında vatandaşı soyacak! AKP'nin hazırladığı yasa teklifine göre birçok işlemden Savunma Sanayi Katılma Payı alınacak" dedi. 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

İstanbul'da Semih Çelik tarafından katledilen İkbal ve Ayşenur cinayetine, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ve Sıla bebeğin istismar nedeniyle hayatını kaybetmesine değinen Yücel, şunları söyledi:

"Kadın haklarından, ekonomik krize, çocuk haklarından gıda güvenliğine, hayvan haklarından sağlığa, eğitime kadar… Art arda felaketler yaşıyor, toplum olarak büyük bir yozlaşmanın, büyük bir çürümüşlüğün pis kokuları arasında nefes alamaya çalışıyoruz. İstanbul’da 2 kadının vahşice öldürülmesinin üzerinden 10 gün, işkence yapılıp ve cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 gün geçti… Minik Narin'in katillerinin hala tespit edilememiş olmasına kahrolurken bir özel hastanede SGK'dan günde 8 bin lira alabilmek için hasta olmayan bebeklerin küvöze koyulduğu ve 12 bebeğin bu nedenle hayatını kaybettiği haberi kanımızı dondurdu. Aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğu bu organize kötülüğün üzerine giden savcının ise açıkça tehdit edildiği ortaya çıktı."

GEBZE'DE HAYVAN KATLİAMI

Gebze'de aralarında yavruların da bulunduğu 43 hayvanın "ketacontrol" isimli ilaçla katledilmesine ilişkin olarak Yücel, "Gebze'de "yasal hakkımızı kullandık" savunması yapan, “insan demeye dilimizin varmadığı kişilerce” onlarca hayvan dostumuz katledildi. Bu yaşananların hiçbirisi tesadüf değil, bunların hiçbiri münferit bir olay değil. Bütün bu yaşanan olumsuzluklar, 22 yıllık AKP iktidarının yönetme tercihlerinin sonucudur. AKP’li yöneticiler sanki bütün bu olanlar kendilerinin izlediği politikalarının sonucu değilmiş gibi pişkin pişkin açıklamalar yapıyor" dedi. 

ADALET BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI  

Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına tepki göstererek; "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dönemde ülke gündemine oturan, kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin “yargı sisteminde cezasızlık” algısının giderilmesi için çalışma yaptıklarını söylemiş. Görünen o ki; Adaletsiz sistemin sözde Adalet Bakanı, yargı sistemindeki cezasızlık durumunu yeni fark etmiş. Sayın Tunç, ortada “cezasızlık algısı” yok, yıllardır süregelen bir “cezasızlık durumu” var. 22 yıllık iktidarınızda Ceza yargılamasını, bütünlüklü bir sistem olmaktan çıkardınız… İnfaz sisteminde, anlık ve neredeyse kişisel tercihlere göre değişiklikler yaptınız… Kişiye özel elbise diker gibi, kişiye özel yasa çıkardınız…Bunlarla; binlerce kadın ve çocuk katilini, tecavüzcüyü, istismarcıyı, gaspçıyı, uyuşturucu satıcısını sokağa saldınız. Kanunları amacından ve anlamından kopardınız. Mağduru ve kurbanı yok sayan, suçluyu cezalandırmayan, hatta suç işlemeye teşvik eden bir sisteme “adalet sistemi” demeye utanmadınız. Cezasızlık politikalarınız nedeniyle bu ülke, kadınlar ve çocuklar için yaşanamaz hale geldi" ifadelerini kullandı. 

ANAYASA TARTIŞMALARI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin sözlerini eleştiren Yücel, şunları söyledi:

"Sokağın derdini görmezden gelen AKP'nin gündemi Anayasa ve değiştirilemez ilk 4 madde... “Domuz bağcı, Hizbullah artığı” Hüda Par'ın Anayasanın ilk 4 maddesine kimlerden cesaret alarak hangi cüretle dil uzattığını şimdi daha iyi anlıyoruz! Meğer AKP’nin ittifak ortağı Hüda-Par’ın görevi, yoklama çekmekmiş! Dün Hüda-Par’ın ilk 4 maddeye dil uzatmasını eleştiren AKP, bugün Hüda-Par ile aynı şeyi söyler oldu. Anladık ittifak ortağısınız ama bu kadar hızlı dönüş baş döndürür… Kimden hangi sözü aldınız, hangi niyetinizi bozdunuz da Anayasa’nın ilk 4 maddesini gözden çıkarmaya karar verdiniz! Buradan AKP iktidarına ve Numan Kurtulmuş’a sesleniyoruz; Anayasa’nın ilk 4 maddesine dokunamazsınız, izin vermeyiz…"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER