© Yeni Arayış

Değişimciler İdeaPolitik Enstitü’de toplanıyor

Değişimciler İdeaPolitik Enstitü’de toplanıyor

Bir grup akademisyen ve gazeteci İdeaPolitik Enstitü’de toplanıyor. Halk TV programcısı Doç. Can Kakışım’ın öncülüğünde Kadıköy’de mekânını açan enstitü, çok yakında etkinlik ve panel programını açıklayacak.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Can Kakışım’ın genel direktörlüğünü yaptığı İdeaPolitik, Kadıköy Caferağa’da siyasi hayatına başlıyor. Aralarında Orhan Şener, Ali Tirali, Pınar Erkem, Turgay Bozoğlu ve Anıl Karahan gibi isimlerin de yer aldığı İdeaPolitik, Can Kakışım’ın X (Twitter) hesabından kamuoyuna duyuruldu. Halk Tv’nin haberine göre, çekirdek kadrosunda yer alan bu isimlerin yanı sıra dışarıdan destek verecek akademisyen ve gazetecilere de açık olacak kuruluşta toplumsal ve siyasal sorunlara, bilgi temelinde yorumlar getirilmesi amaçlanıyor.

"TÜRK FİKİR HAYATINA VE ARAŞTIRMA DÜNYASINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Amaçlarıyla birlikte kadrosunu da tanıtan Kakışım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Değerli dostlarım; ülkedeki tüm yakıcı, olumsuz gündem içinde sizlerle paylaşmak istediğim güzel bir haberim var. Bir grup akademisyen ve araştırmacı bir araya gelerek İdeapolitik Enstitü'yü hayata geçirdik. Bilginin en büyük güç olduğu kabulünden hareketle, toplumsal/siyasal meselelere bilgi temelinde eğilmeyi ve doğru bilgi üzerine tutarlı analizler ve bütünlüklü yorumlar geliştirebilmeyi amaçlıyoruz. Bu işlerin ticari kaygılar olmadan da yapılabileceğini göstermek ve çalışmalarımızla Türk fikir hayatına ve araştırma dünyasına katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

“HERKESİN UZMANLIK ALANINDAN YARARLANACAĞIZ”

Katkı sunmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu vurgulayan Kakışım, şöyle devam etti: “Fakat temasta olduğumuz, networkümüzde bulunan insanların sayısı çok daha fazla. Farklı projeler, farklı araştırmalar için, uzmanlık alanlarına göre bu insanların hepsinden yararlanacağız. Mekânımız Kadıköy'de, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda. Beyin fırtınası toplantılarımıza, katkı sağlamak isteyen herkesi bekliyor olacağız. Aynı zamanda seminer, konferans, panel gibi toplantılarla kamuyla sürekli temasta bulunacağız.”

 “TOPLUMSAL CENDEREDEN BİRLİKTE ÇIKMAK İSTİYORUZ”

“İnternet sitemizi (https://ideapolitik.com) lütfen ziyaret edin ve "Bize Ulaşın" sekmesinden önerilerinizi, katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirin. Herkese ulaşmak ve içinde bulunduğumuz siyasi ve toplumsal cendereden çıkış yollarını ortak demokratik akılla bulmak istiyoruz. Sizler de bize destek olursanız seviniriz.” https://twitter.com/cankakisim/status/1753392875188916613

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER