© Yeni Arayış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokağa, pazara kulağımızı tıkamadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokağa, pazara kulağımızı tıkamadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sokağa, pazara kulak tıkayan bir hükümet asla olmadık. Hayat pahalılığının bilincindeyiz. Amacımız enflasyonu körüklemeden vatandaşımız refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Sene sonu enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz" dedi. Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Kerbela katliamı üzerinden bizi bölmek, aramıza nifak ve fitne tohumları serpmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İslam alemini ilgilendiren her meselede olduğu gibi Kerbela olayında olduğu gibi birleştirici tutumumuzu devam edeceğiz. Alevi-Bektaşi kardeşlerimizle yakın istişare halinde olmayı sürdüreceğiz. Aşure gününün bütün milletimiz için barışa, kardeşliğe ve muhabbete vesile olmasını diliyorum."

Her türlü yatırıma kapımız açık

"Dış siyasette oldukça yoğun görüşme ve ziyaret trafiğimiz oldu. Önce Şangay İşbirliği Teşkilatı'nın 24. zirvesine şeref konuğu olarak Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gittik. Orada çok hayırlı neticeler doğuracak kritik temaslar gerçekleştirdik. Rusya ve Çin'le olan işbirliğimizi ticaret, turizm, ulaştırmadan yatırıma kadar her alanda ilişkilerimi geliştirme azmindeyiz. Bu tür yatırım ortaklarıyla ikili ticaretimizi daha dengeli ve sürdürülebilir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız ardına kadar açıktır. Yeter ki kazan-kazan anlayışıyla hareket edilsin."

Ne doğuya sırtımızı döneriz ne batıyı ihmal ederiz

"Türkiye olarak mevcut İsrail yönetimini ateşkese zorlamak için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. İsrail hakkında açılan soykırım davasına müdahil olmak bunlardan biriydi. Bu konudaki kararlı duruşumuzu zirvede açık açık vurguladık. İsrail 7 Ekim'den bu yana geçen 285 günde her türlü zulmü sergilemesine rağmen Filistin halkının direniş azmini kıramadı. Filistin halkı topraklarını kahramanca savunmaya devam ediyor. Tüm dünyaya vatanseverlik dersi veren Filisin halkını selamlıyorum."

Hayat pahalılığının bilincindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona ilişkin de şunları söyledi: "Sokağa, pazara kulak tıkayan bir hükümet asla olmadık. Hayat pahalılığının bilincindeyiz. Amacımız enflasyonu körüklemeden vatandaşımız refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Sene sonu enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ile mücadelede kararlılıkla adımlar atıyoruz. Açgözlülüğün yol açtığı fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. İşsizlik oranı bir önceki yıla göre yüzde 1,1 puan azalarak yüzde 8,4'e indi. Cari açık da iyileşme aynı şekilde devam etmektedir."   https://yeniarayis.com/serapyazici/9-yargi-paketine-iliskin-muhalefet-serhim/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER