© Yeni Arayış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer vatan topraklarımız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır" dedi.

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında Genel Kurul'a hitap eden Erdoğan, İsrail'in bölge ülkelerini 'kendi ateşine çekmek için' her türlü provokasyonu denediğini söyledi.

Bu bağlamda Lübnan sınırı ile Türkiye topraklarının araç mesafesi yakınlığını örnek gösteren Erdoğan, "Netanyahu hükümeti, Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta. İsrail’i de buradan çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekâtının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Savunmasız, izole, bütün dünyadan yalıtılmış bir Gazze savunması ile Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, Türkiye'nin bir "insanlık cephesi" kurulması için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

İSRAİL'İN HEDEFİNDEKİ ÜLKELERDEN BİRİ DE TÜRKİYE'DİR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmada İsrail'in Türkiye'yi hedef aldığını söyledi.

Kurtulmuş, "İsrail'in sınır tanımız tutumları bölgeyi tehdit ediyor. Artık çivisi çıkmış bir dünya sisteminin yeni çatışma ortamlarına gebe olduğu ortadadır. İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

TBMM başkanı ayrıca "Gazze meselesinin başından bu yana devlet ve millet olarak barış ortamının tesis edilmesi için elimizden gelen her gayreti gösterdik. Gazze'de barış için çalışıyoruz. Filistin davası bütün bölge halklarının ortak davasıdır" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER