© Yeni Arayış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Biz riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Filistin'in Geleceği Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsan hakları örgütlerinin söz konusu Filistin olunca, Lübnanlı mazlumlar olunca, keskin nişancı kurşunuyla katledilen bebekler olunca, nasıl 3 maymunu oynadıklarını sizlerle birlikte şahitlik ettik. İnsanı insanlığından utandıran nice sahne gözlerimizin önünde yaşandı. canlı yayında gazeteciler kurşunlandı. Hastaneler, okullar, kiliseler vuruldu. 360 kilometrekarelik alana sıkıştırdıkları 2 milyon insana her türlü zulmü reva gördüler" dedi.

İSRAİL TEHLİKESİ ÜLKEMİZE YAKLAŞIYOR

Erdoğan, "Aslında İsrail'in ırkçı politikalarının mağduru sadece Filistin halkı değildi. Afrika kökenli Yahudiler de aynı zulme maruz kaldı. BM üyesi olup da, tek devlet, adı devlet, İsrail'dir. Bu gerçeği BM Genel Kurulu'nda, 1948 yılından itibaren İsrail haritasını göstererek sormuştum. Bunun cevabını veren çıkmadı. İsrail yönetimi bırakın cevap vermeyi, yeni haritalar üretmeye devam ettiler. Gazze'yi işgalle yetinmeyeceklerini, Lübnan'a saldırarak gösterdiler. Giderek şımaran, İsrail durdurulmadığı müddetçe bu yayılmacılığın nereye ulaşacağını tahmin ediyoruz. İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Biz riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

BM'YE MEYDAN OKUMUŞTUR

"Lübnan geçici görev gücüne saldırısıyla İsrail, başta güvenlik konseyi olmak üzere BM'ye alenen meydan okumuştur" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buna hiçbir tepki gelmemesi en az saldırılar kadar vahim bir durumdur. Gazzelilere , Lüblanlılara uzanan elleri BM nasıl engelleyecek? BM Güvenlik Konseyi bölgemizin kan deryasına dönmesini daha ne kadar seyredecek? Tekrar soruyorum, İsrail yönetimi uyguladığı vahşetle sadece binlerce masumu değil, kuralları ve değerleri de katletmektedir. Ölen, katledilen sadece kadın ve çocuklar değil, insanlığın vicdanıdır. Türkiye olarak, bu soykırım karşısında itirazlarını en yüksek sesle dile getiren biziz. Filistin halkının derdini kendi halkını derdi olarak gören bir milletiz. Kimseyi ayırmadan, zalimlerin karşısında mazlumların yanında güçlü bir duruş sergiledik. Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER