© Yeni Arayış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın ve partimizin ilk 4 madde ile sorunu yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Kabine sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "İlk 4 madde üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz. Cumhur İttifakı'nın ve partimizin ilk 4 madde ile sorunu yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, Anayasa'nın 3. maddesi ile ilgili tartışmalara ilişkin olarak "İlk 4 madde üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz. Cumhur İttifakı'nın ve partimizin ilk 4 madde ile sorunu yoktur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu:

"1 Ekim Salı günü TBMM'de 28. dönem 3. yasama yılının açılışını yaptık. Meclis hitabımızda Türk demokrasisini darbe anayasasından bir an önce kurtararak yeni ve sivil anayasa ile buluşturma talebimizi teyit ettik. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur ittifakının herhangi sorununun olmadığını ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER