© Yeni Arayış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilişkin konuştu: Tarihi fırsat penceresi hırsa kurban edilmemeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Meclis'e davet etmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin geleceğinde terör ve terörün karanlık yüzüne yer yoktur. Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz. Cumhur İttifakı olarak açtığımız tarihi fırsat penceresi hırsa kurban edilmemeli. Siyaset kurumu, Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve toplum olarak terörün olmadığı bir Türkiye inşa edelim" dedi.

Erdoğan, 'FETÖ' lideri Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili olarak, "Milletin istikametinden hiç sapmadık. Milletin çocuklarını hizmet ve himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Dünyadan şehit kanlarının hesabını vermeden gitti" dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"AK Parti olarak şımaran böbürlenen bir parti asla olmadık. Güç odaklarına baş eğmedik. FETÖ'cü hainlere hadlerini bildirdik. Zorlu mücadele boyunca bedel ödesek dahi milletimize bedel ödettirmedik. Milletin istikametinden hiç sapmadık. Milletin çocuklarını hizmet ve himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Dünyadan şehit kanlarının hesabını vermeden gitti. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerinin yüreği biraz olsun soğumuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin sonu görülmüştür. Devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Devletimizin tüm kurumlarının nefesi, ister yurt içinde ister dünyanın en ücra köşesinde olsun, FETÖ'cü sırtlan sürüsünün ensesinde olacak."

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

Hakaretleri kendisine iade ediyorum. Bu ülkede sağlık hizmetleri ile ilgili konuşacak son kişi CHP'nin devrik genel başkanı Kılıçdaroğlu'dur. Yeni lideri de laf söyleyemez. Son günlerde, hepimizin vicdanını kanatan bir çete operasyonu gündemde. Soruşturmanın başlama tarihi 1,5 yıl öncesine uzanıyor. Sağlık Bakanlığımız ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz hemen harekete geçiyor, Emniyet, yargı iş birliği ile çete fiziki takibe alınıyor. Titiz soruşturma neticesinde çete üyelerine operasyon yapılıyor, elebaşları tutuklanıyor. 47 şüpheliden 22'si cezaevinde. Kim, hangi sağlık kuruluşunun sorumluluğu varsa adli ve idari işlemler yapılıyor. Muhalefetin ve muhalif medyanın Tabipler Birliği ile el ele verip sağlık sistemimizi, çalışanlarımızı hedef alınması, büyük bir şuursuzluktur. Birkaç çürük elma yüzünden sağlık camiamızın hırpalanmasına göz yummayız. 12 evladımızın canına kast eden bir çete vardır. Bölücü terör örgütü sempatizanları da içindedir, vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla sağladığı imkanları istismar ederek bu vahşeti gerçekleştirmişlerdir. Devletimiz de harekete geçmiş, gereken her adımı atmıştır. Bu barbarlığı yapanlardan işledikleri suçların hesabı hukuk önünde sorulacak. Bu canilerin gün yüzü görmemesi için bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER