© Yeni Arayış

CHP'ye Hatay Belediye Başkan Adayı'na yönelik sosyal medyada tepki

CHP'ye Hatay Belediye Başkan Adayı'na yönelik sosyal medyada tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında birçok il ve ilçe için 31 Mart seçimlerine yönelik adayları kesinleştirdi. Hatay Belediye Başkanı’nın Lütfü Savaş’ın isminin açıklanmasının ardından sosyal medya kullanıcıları CHP’nin Hatay için kararın yeniden gözden geçirmesini talep ederek TİP Hatay Millet Vekili Barış Atay adına #BarışAtayOrtakAdayOlsun hashtag’i ile kampanya başlattı. CHP Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ismine yorum yapanlar arasında Gazeteci Hilal Köylü göze çarptı. 6 Şubat Depremi’ne gönderme yapan Köylü, X hesabından yaptığı paylaşımda “CHP lideri Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da belediye başkanı olan Lütfü Savaş'la ilgili "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır" demişti. Özel, Hatay'da değişimi gerçekleştiremedi.” İfadelerini kullandı.

MEHMET ŞAFAK SARI'DAN KARARA İLİŞKİN PAYLAŞIM

Öte yandan Gazeteci Mehmet Şafak Sarı, 2023 Genel Seçimi’nde Hatay halkının oy tercihleri tablosunu paylaşarak 2024 Mahalli Seçimi’nde CHP’den Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesinin korkunç bir karar olduğunu açıkladı ve ekledi: “CHP'nin Lütfü Savaş korkunç bir karar. Rezalet, Hatay halkına bu yapılmaz... Bu cepte. Sosyalistlerin TİP öncülüğünde anasının sütü kadar hakkı olan (zaten öyleydi de) Büyükşehir Adaylığı kazanma ihtimali çok yükseldi. Peki sosyalistler adaylığı koysa ve CHP'den en az 100-150 bin oy koparsa yani yarısından fazla bile oy alsa, ki mümkün ve büyük bir iş olur, bu sefer de AKP-MHP aradan çıkacak. Koymasa Lütfü Savaş var, neden aday koymuyorsun denecek. Bu yüzden Hatay Halkı bir karar vermeli. Sosyalistler aday gösterirse, kendisine tabut evler ve korkunç altyapı bırakan bir partiye KEMİKSİZ bir şekilde oy vermese ve tamamen sosyalistlerin adayını desteklerse bu iş biter, toplumcu bir belediyecilik adına, yaralarını sarmak ve şehrinde söz hakkı elde etmek adına ve kendisini başa getirir ne CHP-Lütfü Savaş ne de AKP-MHP belediyeyi alır. Çok ince bir siyaset gerekecek. Yani sosyalistler Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni almaya en yakın andalar, ama CHP seçmeninden oy alamazsa AKP'nin çıkma ihtimali var. Hatay ne Lütfü Savaş'ı ne de AKP-MHP'yi haketmiyor bu korkunçluklardan sonra. Onları öldüren, yaralayan mütahitlere, sorumsuz belediye çalışanlarına değil, Hatay halkı kendisine, kendisiyle dayanışana oy verebilir. Kendi adayını çıkarabilir. Ve tarihte hiç olmadığı kadar yakın bir an bu. Ama bunu firesiz yapmalı.”

Hatay halkı yaşadıkları bu korkunç günlerde gerçekten bir karar vermek zorunda. Şimdi HATAY'da seçim dinamikleri açısından acayip bir durum var. Gelin bir bakalım. CHP'nin Lütfü Savaş korkunç bir karar. Rezalet, Hatay halkına bu yapılmaz... Bu cepte. Sosyalistlerin TİP… pic.twitter.com/ljpFhASyGI

— Mehmet Şafak Sarı (@msafaksaritr) January 10, 2024

CHP lideri Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da belediye başkanı olan Lütfü Savaş'la ilgili "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır" demişti. Özel, Hatay'da değişimi gerçekleştiremedi.

— Hilal Köylü (@hilalkoylu) January 10, 2024  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER