© Yeni Arayış

CHP’li Volkan Demir: “Yolsuzluk algısı artıyor”

CHP’li Volkan Demir: “Yolsuzluk algısı artıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ticaret Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir yolsuzluk algı endeksi raporuyla ilgili açıklama yaptı. 2023 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye’nin, 34 puanla 115. sırada yer aldığını belirttiği yazılı açıklamasında, “2022 yılında kıyasla bu sene 2 puan daha kaybeden Türkiye’nin, ülke sıralamasında da 14 sıra gerilediği görülmektedir. Ayrıca Türkiye, son yıllarda endekste en ciddi ölçüde düşüş gösteren 12 ülkeden biri seçilmiştir. Öyle ki 2014 yılından beri son 10 senede endekste 10 puan birden kaybetmiştir. Bu puanla ülkemiz Burkina Faso, Vietnam, Tanzanya, Tunus, Hindistan, Arjantin, Zambiya gibi ülkelerin de gerisinde kalmıştır.” ifadelerine yer verdi.

“Zengin daha zengin fakir de daha fakir olur”

Volkan Demir yaptığı açıklamada; ekonomide gelişme kaydedilmesi için yolsuzluğun önlenmesi, her alanda yolsuzlukla mücadelenin artırılması gerektiğini belirterek, “Hukuk ve adalet sistemine güvenin azaldığı, demokrasi konusunda gelişme kaydedemeyen ve yolsuzluk algısı yüksek olan bir ülkeye yatırım da gelmez, sıcak para da gelmez. Yüksek bedeller ödeyerek getirilecek sıcak para da şu sıralar yaşadığımız gibi gelir dağılımını bozar. Zengin daha zengin fakir de daha fakir olur.” diye konuştu.

Yolsuzluk algısı algısı artıyor

Uluslararası Şeffaflık Organizasyonu’nun 2023 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi Raporuna gönderme yapan Demir, Türkiye’nin durumuna şu sözlerle dikkat çekti: “Türkiye, 34 puanla 115. sırada yer almıştır. 2022 yılında kıyasla bu sene 2 puan daha kaybeden Türkiye’nin, ülke sıralamasında da 14 sıra gerilediği görülmektedir. Ayrıca Türkiye, son yıllarda endekste en ciddi ölçüde düşüş gösteren 12 ülkeden biri seçilmiştir. Öyle ki 2014 yılından beri son 10 senede endekste 10 puan birden kaybetmiştir. Bu puanla ülkemiz Burkina Faso, Vietnam, Tanzanya, Tunus, Hindistan, Arjantin, Zambiya gibi ülkelerin de gerisinde kalmıştır.” Genel Başkan Yardımcısı Demir; “Dünyada ciddi araştırmalarla ölçülen hukuk ve demokrasi, yolsuzluk, mutluluk gibi tüm alanlarda çok geride kaldık. Artık bu açmazdan kurtulmamız gerekir.” dedi. Yolsuzluk Algı Endeksinde ilk sıralarda yer alan (en temiz) bazı ülkeler: Danimarka (90) Finlandiya (87) Yeni Zelanda (85) Norveç (84) Singapur (83) İsveç (82) İsviçre (82) Hollanda (79) Almanya (78) Lüksemburg (78) İrlanda (77) Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin Yolsuzluk Algı Endeksi 2023 Raporu'nun tamamını okumak için tıklayınız. https://yeniarayis.com/mahfiegilmez/ongorulebilirlik-ve-belirsizlik-nedir/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER