© Yeni Arayış

Beşikçioğlu: "Yavaş, Ankara'nın abisidir, abi ne derse kardeş onu yapar"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’la aralarında gerginlik olduğu iddialarına cevap verdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’la aralarında gerginlik olduğu iddialarına cevap veren Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “Mansur Yavaş, Ankara'nın abisidir, bizim abimizdir, abi ne derse kardeş onu yapar" dedi.

T24'ün haberine göre, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la aralarında, 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesiyle başlayan bir gerginlik olduğuna dair iddialara cevap verdi. "Öyle bir gerginlik hiç olmadı, olmaz da olmayacaktır da. Mansur Yavaş, Ankara'nın abisidir, bizim abimizdir, abi ne derse kardeş onu yapar" dedi. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, T24’ten Sibel Yükler’e konuştu. Haber şöyle: 

İddiaya göre, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve Belediye Meclisi, ağustos ayı sonunda, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın eski danışmanın da olduğu Etimesgut Belediyespor'un yeni yönetiminden kulübün belediyeye devrini istedi. Yönetim de kulübü devretmek için, göreve geldikten sonra 1 ayda harcadıkları öne sürülen 75 milyon lira ödenmesini isteyince belediyenin kulübe sağladığı tüm imkânlar geri çekildi.

Etimesgut Belediyesi, kulübe 10 Ekim tarihli bir ihtarname göndererek, belediyenin isminin ve logosunun kaldırılmasını istedi. Kulüp yönetimi de “Etimesgutspor” olarak ismini değiştirme kararı aldı.

"Mevzuata göre destekleyemeyi"

"Belediyespor profesyonel ligdedir artık, Belediye Mevzuatı'na göre de belediyeler profesyonel takımları destekleyemezler, amatör kulüpleri desteklerler. Biz de bu bağlam da dedik ki, 'Bizim size artık desteğimiz bitti. Şu ana kadar sizleri büyüttük, buralara kadar getirdik, bundan sonra siz ayaklarınızın üzerinde duracaksınız.' Ve biz o yüzden ismimizi ve personelimizi oradan çektik. Çekmek zorundayız çünkü profesyonel bir takım. Ama bu çok farklı bir şekilde lanse edildi. Ama biz yaptığımız işin doğruluğunu bildiğimiz için hiç onları dinlemedik bile."

"Amatör kulüp kuracağız"

"Bizim desteklediğimiz iki yapı var: Bayanlar Voleybol ve basketbol. Bu takımlarımız ve gençlerimizle beraber yolumuzu yürümeye devam ediyoruz. Tabii ki Etimesgut Belediyespor'u da manevi olarak destekliyoruz ister istemez. Belediye de kendi içinde futbolla ilgili amatör kulüp kuracaktır zaten. Bunda bir beyis yoktur."

"Kulüp büyümüştür, artık kendi ayakları üzerinde duracak vaziyete gelmiştir, şu dakikadan sonra da belediyenin hamiliğine ihtiyacı yoktur. Bu çok net, Fenerbahçe'yi Kadıköy Belediyesi, Beşiktaş'ı Beşiktaş Belediyesi destekliyor mu? İster istemez rahata alışınca insanlar, o rahatın bozulmasından kaynaklı birtakım şikâyetlerde bulunuyorlar, normaldir"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER