© Yeni Arayış

Bakanlığa yürümek isteyen Fernas işçilerine polis müdahalesi

Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürüyüş başlattı. Yürüyüşe polis müdahale etti. Bir işçi fenalaştı.

Çıplak ayakla Ankara'ya yürüyen ve 'Haklarımızı bedenlerimizle kazanacağız' diyen Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürüyüş başlattı. Yürüyüşe polis müdahale etti. Bir işçi fenalaştı.

Manisa'nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor.

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül'de ise Soma'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlattı.

Ankara'ya sokulmadılar

2 Ekim'de Ankara'ya ulaşan işçiler, Temelli’de polis tarafından durduruldu. TBMM'ye gelerek seslerini duyurmak isteyen işçilerin engellenmesi üzerine muhalefet milletvekilleri, Fernas madencilerini otobüsle TBMM’ye götürdü.

Eylemler sürüyor

Daha sonra AK Partili vekillere taleplerini ileten ancak sonuç alamayan Fernas işçileri, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdürdü. 

"Muhattap, cevap ve çözüm arıyoruz" diyen Fernas işçileri, bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürüyor. Yürüyüşe polis müdahale etti.

 

Polis müdahalesi sonrası madenci Arif Doğan yere düşüp baygınlık geçirdi. Doğan, ambulansın gelmesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Madenciler yürüyüş öncesi basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Fernas Madencilik'te ölümler yaşanmasın diye bakanlıkla bir daha görüşmek istediklerini dile getirdi.

Aksu, bugünkü direnişi Amasra Maden Katliamı'nda hayatını kaybeden 43 madenciye adadıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER