© Yeni Arayış

Ayşegül Doğan'dan "Bahçeli ile tokalaşma" açıklaması: Müzakere kanallarımız açık

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile tokalaşmalarına ilişkin, “Türkiye'nin demokratikleşmesini ve Kürt sorunun çözümünü konuşmak bizim için anlamlı, müzakere ve uzlaşı kanallarının açılması gerek" dedi.

Ayşegül Doğan, Karar Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları da, selamlaşma da önemliydi. Türkiye'nin bu zeminin oluşmasına ihtiyacı var” dedi. Doğan şunları söyledi:

“Biz, Kürt meselesinin çözümünde diyalog, müzakere ve uzlaşı kanallarının açılması gerektiğini söyleyen bir partiyiz zaten. Dolayısıyla, müzakere ve diyalog üzerine kurulu bir partiyiz. Parti programımız da bu doğrultudadır. Kürt meselesinin çözümünü, Türkiye'nin demokratikleşmesini konuşmak bizim için önemli ve anlamlıdır. Bu zemini oluşturmak gerekli, Türkiye'nin bu zeminin oluşmasına ihtiyacı var. Bu gelişmeleri ihtiyatlı bir biçimde ancak aynı zamanda bu sürecin asıl öznesi olarak takip ediyoruz. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları da, selamlaşma da önemliydi; ancak gerçek bir çözüm, müzakere ve diyalogla mümkün olacaktır. Müzakereye ve Kürt sorununda diyalog kanallarına ve demokratik yollarla Kürt sorununun çözümüne ilişkin olarak, bizim elimiz yıllardır havada. Bu elin samimi, sahici ve gerçekçi bir şekilde tutulmasının, toplumun yararına olabileceğini düşünüyoruz.”

DEM Parti MYK’sının Bahçeli ve Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında henüz bir toplantı tertip etmediğinin altınızı çizen Doğan, “Biz, Kürt meselesinin çözümü için mücadele eden, diyalog ve müzakere kanallarının mutlaka açılması gerektiğini savunan bir siyasi gelenekten geliyoruz. Yapılması gerekenler açıktır. Henüz Merkez Yürütme Kurulumuz (MYK) bu gelişmeler üzerine toplanmadı. MYK toplantısı sonrası parti olarak sürece dair tutumumuzu yeniden ifade edeceğiz; ancak bugüne kadar söylediklerimizin dışında bir yaklaşım olmayacaktır. Dem Parti olarak, Kürt meselesini konuşmak, çözüm yollarını tartışmak ve bu konuda adımlar atılmasını son derece kıymetli buluyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER